Eleccions generals 2023
Foto: | Oliver de Ros/ Principal
Eleccions generals

Òmnium exigeix unitat a l'independentisme després del 23-J

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | Oliver de Ros/ Principal

L'entitat independentista Òmnium demana unitat als partits independentistes després dels mals resultats a les eleccions generals i unitat per "travar una estratègia de país". 

Per què és important? Les formacions independentistes de Catalunya han obtingut uns mals resultats als comicis del 23-J. Els partits catalans han passat de tenir 23 diputats al Congrés a 14. La pèrdua de vots ha estat notòria. Tot i això, ERC i Junts tenen a les seves mans permetre una investidura de Pedro Sánchez

Què diuen? Òmnium ha reconegut els mals resultats de l'independentisme a les urnes el 23-J i demana una unitat estratègica. En un comunicat, l'entitat ha fet balanç sobre els resultats dels comicis.

  • L'entitat considera que "el mal resultat de les forces independentistes" és conseqüència de "la incapacitat de tots els agents de travar una estratègia coordinada". 
  • "Els partits independentistes han continuat prioritzant l'interès electoral per sobre de l'interès col·lectiu", asseguren des d'Òmnium. 

A més, també envien un missatge al president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez. 

  • "Pedro Sánchez cometrà una greu irresponsabilitat si opta pel bloqueig institucional i la paràlisi davant l'avenç de l'extrema dreta, abans que atendre les legítimes demandes democràtiques de la ciutadania", diu el comunicat. 
  • I asseguren que és el socialista "qui té a les seves mans no anar a unes noves eleccions". 

Per acabar: Òmnium acaba el comunicat recordant que són els partits independentistes el que "tenen el deure de travar una estratègia de país i assumir la seva part de responsabilitat". 

  • L'entitat també avisa que es posarà les piles i reconeix que també tenen "la responsabilitat de recuperar i enfortir una mobilització democràtica, i efectiva, que faci imprescindible la negociació per una resolució democràtica del conflicte".
  • Òmnium diu que la Diada de Catalunya serà la "gran oportunitat per tornar a deixar clar als poders de l'Estat que no viurem en normalitat fins que no s'atengui democràticament les aspiracions de la ciutadania i es garanteixen els drets fonamentals".