Eleccions generals 2023
Alberto Nuñez Feijóo i Pedro Sánchez
Foto: Alberto Nuñez Feijóo i Pedro Sánchez | EFE
Investidura

Sánchez rebutja reunir-se amb Feijóo aquesta setmana

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Nuñez Feijóo i Pedro Sánchez
Foto: Alberto Nuñez Feijóo i Pedro Sánchez | EFE

El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebutjat reunir-se amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquesta setmana i l'insta a fer-ho després de la constitució del Congrés dels Diputats. 

Per què és important? Després de les eleccions generals, PP i PSOE es veuen legitimitats per poder formar govern. Els populars consideren que, en haver guanyat els comicis, són ells qui han de formar govern. Per altra banda, els socialistes consideren que les forces progressistes sumen més representants al Congrés i, per tant, poden governar. 

Context: Feijóo volia reunir-se amb Sánchez per parlar d'una hipotètica investidura del gallec que continua defensant que qui ha de governar Espanya és el partit guanyador de les eleccions del 23-J. 

Què diu? Sánchez ha descartat la proposta de reunió feta pel líder del PP de cara aquesta setmana i el convida a reunir-se a partir del 17 d'agost, quan es constitueix el Congrés i el Senat. 

  • "Estaré encantat de reunir-me amb vostè, així com amb la resta de portaveus dels grups parlamentaris amb representació", ha contestat Sánchez.
  • El president en funcions també ha remarcat que considera "essencial" una "comunicació fluida" entre els dirigents d'ambdós partits.
  • Sobre la demanda de Feijóo que el PSOE faciliti el seu nomenament com a president del govern, Sánchez li ha recordat que és investit qui aconsegueixi "les majories que permetin la investidura" i ha assenyalat que en diverses comunitats autònomes els candidats populars han aconseguit la presidència "malgrat no ser la força més votada ni la que comptava amb major nombre d'escons".
  • "PP i Vox han unit forces i vots atenent el criteri de la suma aritmètica", ha explicat.