Eleccions generals 2023
Pedro Sánchez
Foto: Pedro Sánchez | @sanchezcastejon | Twitter
Investidura

Sánchez fa un pas endavant cap a la investidura: "Existeix una majoria àmplia"

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez
Foto: Pedro Sánchez | @sanchezcastejon | Twitter

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha publicat un vídeo a les seves xarxes socials on referma la seva intenció de presentar-se com a candidat a la investidura. 

Per què és important? El PP va guanyar les eleccions generals del passat 23-J. Tot i això, només amb la suma de l'extrema dreta de Vox, Alberto Núñez Feijóo no aconseguiria ser investit com al nou president del govern espanyol. És per això que Sánchez ha engegat la maquinària per trobar suports i tornar a ser investit president del govern d'Espanya. 

Què diu? Una setmana després de la celebració dels comicis espanyols, el líder del PSOE ha penjat un vídeo a través de les xarxes socials per confirmar la seva intenció de revalidar el càrrec de president del govern espanyol. 

  • "Fins fa uns dies, hi havia una pregunta a l'aire: Espanya seguirà avançant o són majoria qui desitja el retrocés que proposaven PP i Vox?", comença dient el president en funcions. 
  • Sánchez assegura que "el missatge de les urnes ha posat en evidència que qui proposen la derogació i el retrocés no són majoria". 
  • El socialista, durant el seu discurs on repassa els reptes que vol aconseguir com a president, fa una picada d'ullet a Catalunya: "És el moment de seguir reconstruint la cohesió política, social i territorial i deixar enrere l'enfrontament estèril i la corrupció política". 
  • "Estic convençut que existeix una àmplia majoria social per seguir avançant", reconeix Sánchez que fins i tot reconeix que aquesta majoria es pot "ampliar" amb aquelles "persones que es van anar distanciant del govern progressista". 
  • "Ara toca traduir aquesta majoria social en una majoria parlamentària al Congrés dels Diputats. I és el que farem quan es constitueixin les Corts: treballar per aconseguir una investidura que ens permeti seguir avançant", conclou el líder del PSOE. 

A la pràctica: Sánchez, si vol tornar a ser president, necessita més suports a favor que en contra en la segona votació de la investidura. De moment, i segons tots els càlculs, el PSOE necessitaria el vot a favor de Junts i tots els socis que en l'anterior investidura li van donar el seu "sí".