Eleccions generals 2023
Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, durant la nit electoral del 23-J
Foto: Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, durant la nit electoral del 23-J | EFE
Enquesta

El 36% dels espanyols volen que Sánchez sigui president per davant de Feijóo

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, durant la nit electoral del 23-J
Foto: Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, durant la nit electoral del 23-J | EFE

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha publicat una nova onada d'enquestes i destaca que el 36% dels espanyols li agradaria que Pedro Sánchez fos president per davant d'un 28,7% que prefereix a Alberto Núñez Feijóo. 

Per què és important? El CIS ha publicat els resultats d'unes enquestes realitzades abans de les eleccions generals del 23-J, abans que se sabessin els resultats definitius dels comicis espanyols. 

Què en sabem? Segons el sondeig, el 36% dels enquestats prefereixen al socialista Pedro Sánchez com a president del govern per sobre del 28,7% que prefereixen al líder del PP. 

  • En tercera posició, la líder de Sumar, Yolanda Díaz, és la següent candidata preferida per ser presidenta del govern espanyol amb un 13,5%. 
  • A la cua se situa el líder d'extrema dreta del partit Vox, Santiago Abascal. Només un 7,3% volen que sigui el nou president d'Espanya. 

En detall: Tot i això, a la pregunta "Qui creu que serà el/la pròxim/a president del govern espanyol", la majoria d'enquestats apostaven per Feijóo. 

  • Més de la meitat dels enquestats, un 51,6%, consideraven que el líder popular seria el nou president del govern espanyol. 
  • En canvi, només un 31,7% confiaven que ho seria el candidat del PSOE. 

En profunditat: Sobre si el futur govern espanyol estarà format per una coalició o un sol partit, els enquestats ho tenen clar. La majoria aposta per un govern de coalició. 

  • Un 84,7% dels espanyols creu que el futur executiu del país estarà format per més d'un partit, i només l'11,7% creu que ho farà un partit en solitari.