Eleccions municipals 2023
Eleccions municipals

Jornada i horari de treball dels membres de mesa electoral a Catalunya

Temps de lectura: 1 minut

I si em toca assistir com a president o vocal a les eleccions municipals, què haig de fer? Quina jornada i quins drets em pertoquen? T'ho expliquem.

En profunditat: El president i els dos vocals de les meses electorals cobraran una dieta i tindran una reducció de la jornada laboral el dia següent de les eleccions del 28 de maig.

  • D’altra banda, les persones que el dia de les eleccions hi participin com a membres de mesa electoral o com interventors gaudiran d’un permís corresponent a les cinc primeres hores de l'endemà.

A més: Les que, a més, haguessin de treballar el mateix dia d'eleccions els correspondrà també un permís equivalent a la jornada laboral completa del dia de les eleccions.

  • Els treballadors que, havent de treballar el dia 28, desenvolupin funcions d’apoderat a les eleccions gaudiran d’un permís retribuït per la jornada completa.

Al detall: Les meses es constituiran a les 8 h del 28 de maig, i a continuació s'hi incorporaran els interventors i apoderats acreditats per les diferents candidatures que concorren.

Els membres de la mesa comprovaran que tot el material electoral està en correcte estat d'ús. A cada mesa hi haurà una urna específica per a cadascuna de les eleccions convocades en aquesta jornada, i les votacions seran de les 9 a les 20 h.