Eleccions municipals 2023
Eleccions municipals

Què fer si un membre de mesa electoral falta a Catalunya

Temps de lectura: 1 minut

Si t'ha tocat ser membre de la mesa electoral i falta alguna persona, què has de fer? Aquí totes les claus

Al detall: Si has rebut una citació per correu on se't reclama el dia 28 de maig abans de les 8 del matí al teu col·legi electoral per presentar-te com a membre de la mesa electoral, és que hauràs de reservar-te el dia. 

En profunditat: Si no es presenta el president de la mesa electoral, és el suplent de president qui ha d'ocupar aquest lloc. Si tampoc hi és el suplent, la presidència recau en el primer vocal, o en cas d'absència, en el suplent del vocal. De fet, aquest és l'ordre de jerarquia si també s'absentés un dels membres de la cadena.

D'altra banda: Si ni tan sols es presenten els vocals i els suplents a l'hora establerta, la llei orgànica de règim electoral (LOREG) recull que el funcionari de l'administració present al col·legi haurà de comunicar-se amb la junta electoral de la zona i enviar-li una declaració per correu certificat en què li expliqui el que ha passat.

  • Llavors, la junta electoral de la zona designarà per constituir la taula entre les persones amb dret a vot que estiguin presents al local.