Eleccions municipals 2023
El riu Ter al seu pas per Girona
Foto: El riu Ter al seu pas per Girona
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Girona

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 15:23
Temps de lectura: 3 minuts
El riu Ter al seu pas per Girona
Foto: El riu Ter al seu pas per Girona

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A la capital de la província gironina, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Girona? 

Candidata a les eleccions municipals per Junts: Gemma Geis

Després de mesos sense cap de llista, Junts va decidir apostar per l'exconsellera del Govern de Pere Aragonès. Gemma Geis té la missió de revalidar la victòria a Girona per Junts. Actualment, el partit té 9 regidors al consistori gironí. 

En detall: Marta Madrenas, de Junts, és l'actual alcaldessa de Girona amb el suport d'ERC, i ocuparà el lloc número dos de la candidatura dels postconvergents. 

 

Candidat a les eleccions municipals per Guanyem Girona: Lluc Salellas

Salellas torna a presentar-se com a alcaldable per Girona amb la formació independent Guanyem Girona. Salellas va entrar al consistori sent regidor de la CUP. La plataforma ciutadana que representa està formada per la CUP, MES, el Comú de Girona i Som Alternativa. 

En detall: En els passats comicis la plataforma municipalista va quedar en segona posició amb 6 regidors, amb només 161 vots més que els socialistes. 

 

Candidata a les eleccions municipals pel PSC: Sílvia Paneque

La socialista Sílvia Panque es presenta de nou per optar a l'alcaldia de la ciutat. El PSC vol recuperar l'alcaldia de la capital gironina, després que l'any 2011 s'acabessin 32 anys de governs del PSC al capdavant de la ciutat. 

En detall: Els socialistes van quedar en tercera posició en les últimes eleccions municipals, a pocs vots d'aconseguir quedar a la segona. Actualment, tenen 6 regidors dins del consistori. 

 

Candidat a les eleccions municipals per ERC: Quim Ayats

Esquerra torna a apostar per Ayats, després que el republicà fos cap de llista en les passades eleccions. ERC va entrar a formar part del govern de Madrenas l'any 2020. Ayats és l'actual vicealcalde i regidor de Cultura de la ciutat. 

En detall: En els passats comicis, Esquerra va ser la quarta força més votada i va obtenir 4 regidors. 

 

Candidat a les eleccions municipals per Ciutadans: Camino Fernández

La formació taronja a Girona ha patit una legislatura inestable. Els dos regidors que va obtenir en els passats comicis han estat com gat i gos durant tots aquests anys. Ara, Camino Fernández té l'objectiu d'aconseguir l'alcaldia de la ciutat o, si més no, mantenir resultats i poder continuar tenint representació dins del consistori. 

En detall: Ciutadans va aconseguir obtenir dos regidors als passats comicis amb gairebé el suport del 7% dels gironins i gironines. 

 

Altres candidatures sense representació 

  • En Comú Podem vol intentar aconseguir representació amb l'activista Eugènia Pascual. 
  • El PP vol tornar a entrar dins del consistori gironí amb Jaume Veray.
  • Franciso Javier Domínguez, exportaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, es presenta pel partit ultradretà Vox