Eleccions municipals 2023
Lleida
Foto: Lleida
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Lleida

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 15:25
Temps de lectura: 3 minuts
Lleida
Foto: Lleida

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A la capital de la província lleidatana, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Lleida? 

 

Candidat a les eleccions municipals per ERC: Miquel Pueyo

El republicà torna a presentar-se com a candidat per Esquerra. L'actual alcalde de la Paeria té com a objectiu aconseguir una representació més amplia dins de l'Ajuntament. Actualment, ERC té 7 regidors i governa amb Junts.

En detall: En els passats comicis ERC va aconseguir ser la força més votada, només per 81 vots més que els socialistes. La seva elecció com a alcalde va trencar amb 40 anys de governs socialistes a la Paeria de Lleida. 

 

Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Fèlix Larrosa

Larrosa va ser alcalde de Lleida durant 10 mesos amb la retirada del socialista Àngel Ros. En aquestes noves eleccions els socialistes volen recuperar el seu feu lleidatà, que han mantingut durant més de quatre dècades, excepte aquest últim mandat. 

En detall: En les eleccions del 2019, Larrosa va aconseguir 7 regidors, els mateixos que ERC. El PSC va quedar en segona posició. 

 

Candidat a les eleccions municipals per Junts: Antoni Postius

L'actual regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcalde, Antoni Postius, torna a ser el cap de llista de Junts per aconseguir l'alcaldia de Lleida. 

En detall: En les passades eleccions, Junts va ser la tercera força més votada i va aconseguir 6 regidors, un menys que els republicans i els socialistes. 

 

Candidata a les eleccions municipals per Ciutadans: Maria Burrel

Burrel té el repte de mantenir la representació de la formació taronja dins de la Paeria. Després de l'expulsió dels altres dos regidors, Ciutadans presenta una llista renovada. 

En detall: A causa de crisis i diferències dins de Ciutadans Lleida, dos dels tres regidors que van aconseguir entrar dins del consistori van ser expulsats. 

 

Candidata a les eleccions municipals per En Comú Podem: Laura Bergés

Després de sortir del govern de l'alcalde d'ERC, el Comú de Lleida vol ser decisiu en els pròxims comicis. L'objectiu, mantenir com a mínim els dos regidors que actualment té. 

En detall: A causa de discrepàncies amb l'equip de govern lleidatà, la formació va abandonar l'executiu i va passar a l'oposició. 

 

Candidat a les eleccions municipals pel PP: Xavier Palau

Candidat dels populars amb el suport del president del PP, Alberto Núñez Feijóo. El PP vol aprofitar la crisi de Ciutadans per poder ampliar la seva representació dins del consistori. 

En detall: Palau, que ja va ser candidat als passats comicis, va aconseguir 2 regidors per a la formació popular. 

 

Altres candidatures sense representació 

  • La CUP presenta una llista liderada per Rubén Cobo. L'objectiu dels anticapitalistes és recuperar la representació dins de la Paeria. 
  • Valents vol convertir-se en el màxim rival de Ciutadans. Ángeles Ribes va ser una de les expulsades de la formació taronja, que ara liderarà la candidatura de Valents.