Eleccions municipals 2023
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a L'Hospitalet de Llobregat

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:15
Temps de lectura: 3 minuts

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A la segona ciutat catalana amb més població, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a L'Hospitalet de Llobregat? 

Candidata a les eleccions municipals pel PSC: Núria Marín

L'actual alcaldessa socialista, Núria Marín, vol optar a la reelecció. Arriba als comicis amb una majoria àmplia i absoluta dins del consistori de la ciutat. Actualment, el PSC té 14 regidors dels 27 totals a l'arc municipal. Marín és presidenta de la Diputació de Barcelona, gràcies al pacte amb Junts

En detall: La socialista es va veure tacada per un cas de corrupció dins del Consell Esportiu de l'Hospitalet, però la jutgessa va arxivar la seva causa i per aquest motiu s'ha pogut presentar com a cap de llista dels socialistes.

 

Candidat a les eleccions municipals per ERC: Jaume Graells

Els republicans volen retallar distàncies amb el PSC, i per això han escollit a un exregidor de la formació socialista. Jaume Graells va ser qui va denunciar el cas de corrupció del Consell Esportiu dins del consistori. ERC l'ha repescat per ser el seu candidat a l'alcaldia. 

En detall: En les passades eleccions, Esquerra va aconseguir un total de 5 regidors i va quedar en segona posició. 

 

Candidat a les eleccions municipals per Ciutadans: Miguel García 

El candidat de Ciutadans anava a deixar la política, però finalment es torna a presentar com a candidat a l'alcaldia de L'Hospitalet. García torna a presentar-se per la insistència dels líders del seu partit. 

En detall: La formació taronja va obtenir 4 regidors en els passats comicis i va quedar en tercera posició. 

 

Candidat a les eleccions municipals per En Comú Podem: Manuel Domínguez

Els comuns de L'Hospitalet aposten per l'historiador i professor Manuel Domínguez. És expresident del Centre d'Estudis de la ciutat i continua exercint com a professor en un institut. 

En detall: En les eleccions del 2019, En Comú Podem va obtenir tres regidors. 

 

Candidata a les eleccions municipals pel PP: Sonia Esplugas 

Els populars tornen a repetir la fórmula dels passats comicis i la candidata a l'alcaldia serà Sonia Esplugas. És la tercera vegada que la presidenta de la formació a la ciutat es presenta com a candidata. 

En detall: El PP va entrar al consistori amb un sol regidor. 

 

Altres candidatures sense representació 

Junts i la CUP tenen l'objectiu d'entrar dins del consistori de L'Hospitalet, per fer-ho han d'aconseguir un mínim d'un 5% dels vots totals. 

  • Els postconvergents presenten com a candidata a Teresa Rubio. 
  • Els anticapitalistes aposten per Mónika Tena com a alcaldable. 

A més, vols votar per correu en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig? T'ho expliquem!