Eleccions municipals 2023
Els candidats a Tarragona
Foto: Els candidats a Tarragona | ACN
Eleccions municipals

ERC confia a mantenir l'alcaldia a Tarragona i frenar el retorn del PSC

Temps de lectura: 2 minuts
Els candidats a Tarragona
Foto: Els candidats a Tarragona | ACN

ERC i PSC poden acabar tornant-se a jugar l'alcaldia de Tarragona quatre anys després.

Context: Les diverses crisis de l'últim mandat com l'anul·lació del POUM o les picabaralles pel nou contracte de la brossa, entre altres, podrien passa'ls-hi factura als republicans, que defensen que aquests entrebancs els han servit per potenciar el "canvi" a la ciutat.

En profunditat: Els socialistes es presenten als comicis amb una llista renovada i amb l'exlíder de Ciutadans, Rubén Viñuales, com a candidat.

  • Confien a tornar a guanyar les eleccions municipals per cinquena vegada consecutiva, malgrat no comptar amb Josep Fèlix Ballesteros.
  • Pau Ricomà repeteix al capdavant d'ERC amb la voluntat de mantenir-se al capdavant del govern municipal i frenar el retorn del PSC.

D'on venim? El PSC de Josep Fèlix Ballesteros va guanyar les eleccions municipals del 2019 per 464 vots més que l'ERC de Pau Ricomà.

  • Malgrat l'empat a regidors -set cadascú-, Ricomà va pactar, en un primer moment, amb En Comú Podem Tarragona (ECP) i, dos anys més tard, amb Junts per Tarragona i la CUP. D'aquesta manera, aconseguia desbancar Ballesteros, alcalde de la ciutat durant els tres mandats anteriors de forma consecutiva.

Situació actual: Quatre anys després, Pau Ricomà repeteix com a alcaldable d'ERC a les eleccions del 28 de maig del 2023 amb la voluntat de continuar governant a la ciutat. De fet, és l'únic candidat del 2019 que es manté al capdavant de la mateixa formació. Els republicans tampoc descarten tornar a pactar amb els partits "d'esquerres" per evitar que governi "la dreta".

  • En el cas de revalidar l'alcaldia, els de Pau Ricomà tenen clar que apostaran per executar el conjunt de projectes iniciats durant aquest mandat, així com per "continuar cohesionant la ciutat i fer-ho de manera sostenible".