Eleccions municipals 2023
Tarragona
Foto: Tarragona
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Tarragona

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 15:22
Temps de lectura: 3 minuts
Tarragona
Foto: Tarragona

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A la capital de la província de Tarragona, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Tarragona?

 

Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Rubén Viñuales 

El PSC vol recuperar l'alcaldia de l'Ajuntament de Tarragona que durant 12 anys va ocupar el socialista Fèlix Ballesteros, fins al 2019. Viñuales postula com a alcaldable després d'haver-se presentat en dues ocasions com a cap de llista per Ciutadans al consistori tarragoní. 

En detall: En les passades eleccions municipals els socialistes van aconseguir quedar primera força amb set regidors. 

 

Candidat a les eleccions municipals per ERC: Pau Ricomà 

L'actual alcalde d'Esquerra, que va acabar amb anys de governs socialistes, es torna a presentar per optar a la reelecció. Ricomà té l'objectiu de quedar en primera posició i superar en vots al PSC. En els passats comicis va aconseguir set regidors, quedant en segona posició. 

En detall: Ricomà ha estat alcalde amb el suport de Junts, CUP i En Comú Podem. Tot i que l'entrada i sortida d'aquests partits dins de l'executiu ha estat irregular. Actualment governa amb 13 regidors. 

 

Candidat a les eleccions municipals per Ciutadans: Lorena de la Fuente 

La formació taronja té la missió de mantenir els quatre regidors que té a l'Ajuntament de Tarragona després que el seu anterior candidat, Rubén Viñuales, es presenti pel PSC. De la Fuente es presenta amb una llista renovada a causa de la fuga de dirigents dins del partit. 

En detall: Ciutadans va aconseguir quedar en tercera posició en les eleccions municipals del 2019. L'any 2015 va ser la segona força dins del consistori tarragoní. 

 

Candidat a les eleccions municipals per Junts: Jordi Sendra 

El candidat de Junts és la primera vegada que es presenta com a candidat a l'alcaldia de Tarragona. Sendra, que té una llarga trajectòria política, ha estat molt lligat a CiU i Junts a diferents àmbits regionals. 

En detall: Els postconvergents van aconseguir 3 regidors en les passades eleccions. 

 

Candidat a les eleccions municipals per En Comú Podem: Jordi Collado

Els comuns han patit una crisi durant aquest mandat a Tarragona. El partit va fer alcalde a Ricomà i va entrar dins del govern municipal. Dos anys més tard, amb l'entrada a l'executiu de Junts i la CUP, la formació lila va decidir abandonar el govern. 

En detall: Collado és el candidat d'En Comú Podem. El partit va aconseguir dos regidors en els passats comicis. 

 

Candidat a les eleccions municipals per CUP: Eva Miguel

La CUP va entrar al govern municipal a mig mandat per donar suport a l'executiu liderat per ERC. Eva Miguel, actual cinquena tinenta d'alcaldia d'Habitatge i Medi Ambient, és la cap de llista dels anticapitalistes. 

En detall: La formació té dos representants dins de l'Ajuntament de Tarragona. 

 

Candidat a les eleccions municipals pel PP: Maria Mercè Martorell 

Els populars recuperen Maria Mercè Martorell, que va formar part del govern municipal durant el mandat de CiU i PP a la ciutat. 

En detall: Amb aquesta aposta, el PP vol intentar recuperar regidors dins del consistori. L'any 2019 va passar de quatre a dos regidors.