Eleccions municipals 2023
Ajuntament d'Olot
Foto: Ajuntament d'Olot | Wikipèdia
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Olot

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:19
Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament d'Olot
Foto: Ajuntament d'Olot | Wikipèdia

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Al municipi de la Garrotxa, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 d'Olot?

Candidat a les eleccions municipals per Junts: Pep Berga

L'alcalde de la ciutat i ca de llista de Junts Pep Berga repeteix com a candidat a la reelecció. En les eleccions municipals de 2019, Berga va obtenir majoria absoluta amb un 44% dels vots i 11 regidors, uns resultats que buscarà repetir enguany. El batlle va assegurar que es presenta amb la il·lusió de tirar endavant nous projectes de ciutat i de completar les actuacions iniciades durant aquest mandat.

Candidat a les eleccions municipals per Esquerra: Josep Quintana

ERC va quedar en segona posició, molt allunyat de Junts. A 20 punts, que es van fer molt llargs. Josep Quintana buscarà retallar distàncies amb l'actual alcalde basant el seu programa en cinc eixos bàsics: mobilitat, habitatge, transició energètica, joventut. "Olot té un potencial important, amb un talent i una societat dinàmica i activa", proclama.

​Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Josep Guix

Josep Guix repeteix com a cap de llista dels socialistes a Olot. El líder socialista a la ciutat catalana és un gat vell de la política municipal; ja s'ha presentat quatre vegades per la capital garrotxina. Aquest cop tenia intenció de no tornar-se a presentar, però, finalment, ha canviat d'opinió i intentarà aconseguir l'alcaldia per cinquè cop.

Candidat a les eleccions municipals per la CUP: Jordi Gasulla

Gasulla serà el número u de la llista cupaire i, per tant, el candidat del partit a l'alcaldia. Aquest va entrar com a regidor a l'Ajuntament a la meitat d'aquest mandat després que Lluís Riera renunciés com a regidor. El candidat de la CUP és professor i una persona coneguda en diferents àmbits socials de la ciutat.