Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Figueres
Foto: Ajuntament de Figueres | Wikipèdia
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Figueres

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:21
Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Figueres
Foto: Ajuntament de Figueres | Wikipèdia

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Al municipi de l'Empordà, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Figueres?

Candidat a les eleccions municipals per Junts: Jordi Masquefa

Jordi Masquefa, alcalde de Figueres entre 2018 i 2019 i guanyador dels últims comicis locals, però cap de l'oposició, tornarà a intentar guanyar els comicis, però, aquest cop, també amb l'alcaldia. "Hem d'aconseguir una àmplia majoria que permeti governar la candidatura més votada", va defensar.

Candidata a les eleccions municipals per ERC: Agnès Lladó

L'alcaldessa Agnès Lladó optarà a revalidar el seu lideratge. Tot i no guanyar les eleccions va aconseguir involucrar forces municipals per superar Junts. Ha convençut la militància per reelegir-la com a candidata. 

Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Pere Casellas

El partit dels socialistes repeteix amb Casellas per millorar els resultats del 2019. Els socialistes van entrar a govern durant l'últim mandat i vol repetir com a segona força. El candidat fa bandera d'haver reduït els índexs d'incivisme i de delinqüència.

Candidat a les eleccions municipals per Ciutadans: Héctor Amelló

Aquest va ser dels primers alcaldables de Ciutadans que va confirmar que es presentaria un altre cop com a cap de llista dels taronges. Contràriament al seu homòleg socialista, Agulló critica la "inacció" del consistori amb temes com la seguretat, la neteja i el creixement econòmic.

Candidat a les eleccions municipals per la CUP: Xavier Colomer

Els anticapitalistes es presenten amb la marca Guanyem Figueres-Amunt i ho fa amb una estratègia diferent de la dels seus rivals polítics. És l'única gran formació que ha optat per canviar de candidat. José Castellón dona pas a Xavier Colomer en l'encapçalament de la llista anticapitalista.