Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Cambrils
Foto: Ajuntament de Cambrils | Ajuntament Cambrils
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Cambrils

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:22
Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Cambrils
Foto: Ajuntament de Cambrils | Ajuntament Cambrils

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Al municipi de la Costa Daurada, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Cambrils?

Candidata a les eleccions municipals per ERC: Camí Mendoza

Esquerra ha guanyat les dues darreres eleccions a la ciutat de Cambrils. Al 2015 Mendoza ja va ser alcaldessa i al 2019 va revalidar la seva batllia, però, a mig mandat, va rebre una moció de censura liderada per Junts. Així convertint Oliver Klein alcalde del municipi. Mendoza aspira a aconseguir un tercer triomf.

Candidat a les eleccions municipals per Ciutadans: Juan Carlos Romera

A les darreres eleccions la formació taronja va consolidar-se com la segona forçad el consistori. El partit va donar suport a la moció de censura contra Camí Mendoza i forma part de l'actual equip de govern encapçalat per Oliver Klein. Ciutadans manté Romera com alcaldable.

Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Alfredo Clúa

El PSC va passar de cinquena a tercera força i quedant-se molt a prop de la segona posició. Els socialistes es van sumar a la moció de censura contra l'alcaldessa d'ERC i actualment formen part del govern municipal. Alfredo Clúa, que havia estat el número 5 de la llista que van presentar el 2019, és el nou líder de la candidatura socialista en substitució d'Ana López.

Candidat a les eleccions municipals per Junts: Enric Daza

Enric Daza (E), encapçala la llista de Junts per Cambrils | ACN

Als comicis de 2019, el cap de llista va ser Josep Lluís Abella. Enguany, però es presentarà Enric Daza després d'un llarg debat intern. Junts va passar de formar part de la coalició amb ERC a liderar la moció de censura contra els republicans.

Candidat a les eleccions municipals per Nou Moviment Ciutadà: Oliver Klein

L'any 2011, Oliver Klein va ser expulsat del PSC i va crear el partit Nou Moviment Ciutadà. En les últimes eleccions van quedar en cinquè lloc, però una moció de censura els va donar l'oportunitat d'arribar a l'alcaldia. Ara, Klein es presenta a les eleccions amb l'experiència com a alcalde aquest temps com a revulsiu.