Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Tortosa
Foto: Ajuntament de Tortosa | Wikipèdia
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Tortosa

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:22
Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Tortosa
Foto: Ajuntament de Tortosa | Wikipèdia

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Al municipi del sud de Catalunya, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Tortosa?

Candidata a les eleccions municipals per Junts per Tortosa: Meritxell Roigé

L'actual alcaldessa, Meritxell Roigé, ha sigut escollida per encapçalar la llista de Junts per les pròximes eleccions. Va ser escollida el 2018, després de la marxa de Ferran Bel. El gener de 2020 Junts per Tortosa i PSC van arribar a un acord de govern i les tres regidories socialistes es van incorporar a l’equip de govern, que fins llavors estava compost només pels republicans.

Candidat a les eleccions municipals per Movem Tortosa i el PSC: Jordi Jordan

Movem Tortosa i el PSC de Tortosa han anunciat que es presentaran en coalició a les eleccions municipals del mes de maig. El candidat de Movem Tortosa, Jordi Jordan, encapçalarà la llista de Guanya Tortosa i la representació dels dos partits serà "proporcional a la força". Per la part dels socialista el líder és Víctor Grau.

Candidat a les eleccions municipals per ERC: Xavier Faura

Els republicans tornen a dipositar la seva confiança en Xavier Faura com a cap de llista. A hores d'ara, Faura és president del Consell Comarcal del Baix Ebre i del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre. “Necessitem una Tortosa més cohesionada, una ciutat dinàmica, respectuosa amb el medi ambient i pensada per les persones”, assegura l'alcaldable republicà.

Candidat a les eleccions municipals per Ciutadans: Miquel Albacar

Ciutadans repetix el seu cap de lista, Miquel Albacar. En declaracions a Canal Terres de l’Ebre, Albacar ha assegurat que l’objectiu de la formació és créixer, i no ha descartat poden arribar a l’alcaldia si "hi ha un creixement".