Eleccions municipals 2023
Ajuntament de La Seu d'Urgell
Foto: Ajuntament de La Seu d'Urgell | ACN
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a La Seu d’Urgell

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:14
Temps de lectura: 3 minuts
Ajuntament de La Seu d'Urgell
Foto: Ajuntament de La Seu d'Urgell | ACN

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A la capital de l'Alt Urgell, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a La Seu d'Urgell?

Candidat a les eleccions municipals per ERC: Francesc Viaplana

L'actual alcalde de la Seu d'Urgell, el republicà Francesc Viaplana, torna a encapçalar la candidatura d'ERC a la capital alturgellenca, tot mantenint a la seva número dos, Marian Lamolla. Mentre, l'actual regidor de Cultura i Esports, Carlos Guàrdia, deixa la tercera posició i passa, de forma simbòlica, a ocupar el penúltim lloc de la llista.

En detall: La formació va aconseguir quatre representants en els darrers comicis municipals, un més que als de 2015.

 

Candidat a les eleccions municipals per Junts: Jordi Fàbrega 

Jordi Fàbrega repeteix per segon cop com a número u de la candidatura. Per la seva banda, la primera tinent d'alcalde, Mireia Font, no hi és present a la llista després d'haver estat regidora a la capital alt urgellenca durant dos mandats.

En detall: El partit va assolir cinc regidors, dos menys que el 2015 quan es presentava Albert Batalla per tercer cop consecutiu.

 

Candidat a les eleccions municipals per Compromís X La Seu (PSC): Joan Barrera 

Compromís X La Seu, amb sis representants a l'oposició, és el que presenta més canvis en els primers llocs de la llista. Així, està encapçalada per l'actual regidor Joan Barrera, que fa de portaveu arran de la renúncia d'Òscar Ordeig per centrar-se en les seves tasques al Parlament de Catalunya i com a primer secretari del PSC a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran. Pel que fa als números dos i tres, David Servat i Gemma To, es tracta de noves incorporacions, mentre que l'actual regidora Carlota Valls no figura en la candidatura.

En detall: Els socialistes van ser la força més votada en els passats comicis amb 6 regidors. 

 

Candidat a les eleccions municipals per la CUP: Bernat Lavaquiol

La llista de la CUP la lidera Bernat Lavaquiol, el segon dels representants obtinguts el 2019. L'actual regidora Xènia Antona passa a la sisena posició de la candidatura, per sota de Pau Lozano, que va entrar al consistori el 2015, quan la formació es va presentar per primer cop a les municipals de la Seu d'Urgell.

 

Altres partits sense representació 

El PP presenta una candidatura encapçalada per Mario Garcia, en substitució de Pere Chica. Mentre, VOX fa el mateix amb Antonio Escudero, que relleva com a número u a Manuel Gonzalez. D'altra banda, l'espai dels comuns es queda aquest cop sense llista per primer cop des de l'era democràtica, tenint en compte que anteriorment s'havia presentat com a Iniciativa i PSUC. Tampoc presenta candidatura Ciutadans, a diferència de les eleccions de 2019.