Eleccions municipals 2023
Ajuntament del Vendrell
Foto: Ajuntament del Vendrell | Wikipèdia
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 al Vendrell

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:12
Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament del Vendrell
Foto: Ajuntament del Vendrell | Wikipèdia

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A la ciutat tarragonina, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a El Vendrell?

Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Kenneth Martínez 

Kenneth Martínez, actual alcalde del municipi, tornarà a ser el cap de llista dels socialistes al Vendrell. Els socialistes esperen revalidar l'alcaldia amb una nova victòria en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig i apropar-se encara més a la majoria absoluta.

Candidat a les eleccions municipals per ERC i Som Poble: Alfons González

Som Poble i ERC del Vendrell revaliden la coalició per les eleccions municipals d'aquest maig, i també repeteixen cap de llista, Alfons González. En l'actualitat, Som Poble-ERC és la principal força a l'oposició del Vendrell amb 6 regidors i van obtenir un 21,68% dels vots l'any 2019.

Candidat a les eleccions municipals per Junts per Catalunya-Primàries al Vendrell: Josep Maria Llasat

 

Josep Maria Llasat, únic regidor de Primàries a l’Ajuntament del Vendrell, serà el candidat a l’alcaldia de la capital del Baix Penedès encapçalant la llista de Junts per Catalunya - Primàries el Vendrell. La coalició espera absorbir tot el vot de Junts i sumar-los als 1.000 que va recollir el 2019. Quan les dues formacions es van presentar per separat, Junts va obtenir 2 regidors amb un 8,14% dels vots i Primàries altres 2 regidors amb un 6,84% dels vots.

Candidata a les eleccions municipals per Podem: Yolanda López

L'exdiputada al Parlament serà candidata per primer cop a les eleccions municipals 2023 pel partit Podem al Vendrell. Els podemites volen consolidar-se després de dos mandats consecutius amb representació. 

Candidata a les eleccions municipals per AVP-FIC: Bàrbara Peris 

Un partit creat per focalitzar-se en les diverses urbanitzacions i platges, com Coma-Ruga, va aconseguir aplegar 900 vots en els darrers comicis. Bàrbara Peris, que anava de número dos, va substituir a Seve Galván com a regidora al consistori. El mandat ha estat molt convuls a la formació, amb una escissió que va formar una nova plataforma, l'MVP.