Eleccions municipals 2023
Eleccions municipals

Ciutadans promet que la policia espanyola tornarà a patrullar per Barcelona

Temps de lectura: 1 minut

La candidata de Cs a l'alcaldia de Barcelona, Anna Grau, ha promès aquest diumenge que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil "tornaran a patrullar els carrers de Barcelona juntament amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana".

Per què és important? La policia espanyola va deixar de patrullar per la capital catalana des que Convergència i el Partit Popular van arribar a un acord per entregar les competències a la Guàrdia Urbana i els Mossos.

Al detall: Ho ha dit en declaracions a la premsa al barri del Carmel, des d'on ha criticat que "a la Barcelona de Colau i Collboni el que rendeix és ser un mal veí, un ocupa, un incívic i un delinqüent".

  • L'alcaldable de Cs ha explicat que vol modificar l'ordenança de civisme i convertir la policia en "aliada, amiga i protectora" dels veïns.

En context: Aquesta decisió Ciutadans no la podrà dur a terme, encara que guanyi l'alcaldia per majoria absoluta, a no ser que aconseguissin teixir un pacte amb el govern espanyol i la Generalitat per fer tornar la policia espanyola.

D'altra banda: Aprofitant la visita a Horta-Guinardó, ha carregat contra la política de l'actual govern municipal per gestionar les aglomeracions de turistes al Turó de la Rovira i als anomenats búnquers del Carmel, que considera que l'Ajuntament "ha deixat podrir moltíssim".

  • "Han posat una tanca que la salta un gat i no diguem un gamberro", ha criticat en referència al tancat que s'hi ha instal·lat fa poc i a la prohibició d'entrar-hi de nit.