Política
Ignacio Martín Blanco
Foto: Ignacio Martín Blanco | ACN
Parlament

Ciutadans registra una petició per retirar l'escó de diputada a Laura Borràs

Temps de lectura: 2 minuts
Ignacio Martín Blanco
Foto: Ignacio Martín Blanco | ACN

El grup parlamentari de Ciutadans ha registrat una petició per demanar la retirada de l'escó a la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, després que el TSJC l'hagi condemnat

Per què és important? Després de la condemna de Borràs a 4 anys i mig de presó i a 13 d’inhabilitació, tot apunta que la Junta Electoral Central obligarà el Parlament de Catalunya a substituir el seu escó.

Situació actual: Ciutadans ha registrat una petició on demana a la Mesa del Parlament que es retiri l'escó de diputada a l'actual presidenta de Junts. 

  • La petició, registrada pel diputat de Ciutadans i portaveu del grup, Ignacio Martín Blanco, diu que el Parlament ha de cumplir la Lorec, la llei electoral, i que, per tant, "s'ha de fer efectiva de forma immediata la pèrdua de la condició de diputada". 

En detall: En la petició, el portaveu de Ciutadans sol·licita que un cop la Mesa tingui a la seva disposició la sentència "li doni compliment i, en atenció als seus efectes jurídics, faci efectiva immediatament i automàticament la pèrdua de la condició de diputada del Parlament de la mencionada condemnada". 

Què diuen? El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, s'ha mostrat sorprès per la petició del tribunal de poder indultar a Borràs i ha reclamat al govern espanyol que no se li concedeixi.

  • "Borràs és l'exponent de la corrupció que sacseja Catalunya, i no és mereixedora de l'indult", ha lamentat. "El govern espanyol ja va indultar als polítics presos, seria un absolut error fer el mateix amb Borràs", ha afegit.
  • "És intolerable que sigui diputada suspesa un minut més", ha denunciat Carrizosa. 
  • El líder de Cs ha tornat a insistir que es nomeni "immediatament" un nou president de la cambra per "mantenir la dignitat" de la institució. En la mateixa línia, Carrizosa ha carregat contra l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per haver nomenat presidenta "a una persona ja encausada per fets greus".