Política
Laura Borràs pronunciant un discurs davant del Parlament
Foto: Laura Borràs pronunciant un discurs davant del Parlament | Oliver de Ros
Parlament

Laura Borràs: "Algun altre tribunal em proclamarà l'absolució"

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
Laura Borràs pronunciant un discurs davant del Parlament
Foto: Laura Borràs pronunciant un discurs davant del Parlament | Oliver de Ros

Laura Borràs, presidenta de Junts i presidenta suspesa del Parlament, ha carregat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que li imposa 4 anys i mig de presó i 13 d'inhabilitació.

Per què és important? Borràs perdrà la presidència de la cambra catalana, que estava a l'espera de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Què ha dit? En una declaració institucional davant del Parlament, la presidenta de Junts s'ha defensat davant de decisió del tribunal.

  • "Algun altre tribunal em proclamarà l'absolució", ha esgrimit la presidenta de Junts. En aquest sentit, ha reclamat no "normalitzar aquesta justícia simulada".
  • Borràs ha titllat d'"aberració judicial i democràtica" la sentència que, segons ella, "no és ferma ni justa". "És un procés pervertit on no he gaudit d'un jutge imparcial", ha assegurat.
  • Ha llençat un dard als altres partits sobre el seu cessament com a presidenta del Parlament: "Els convido a reflexionar, si estan disposats a aprofitar-se els resultats de la repressió espanyola"

En detall: La sentència condemna a la presidenta de Junts a 4 anys i 6 mesos i un dia de presó. El TSJC fixa 9 anys d'inhabilitació pel delicte de prevaricació i 4 anys més pel de falsedat documental, fent un total de 13 mesos d'inhabilitació. 

  • Tot i això, el tribunal demana que se li concedeixi una petició d’indult parcial perquè pugui evitar la presó.
  • La sentència, que té un vot particular, demana al govern espanyol que indulti parcialment Borràs per rebaixar la pena a 2 anys de presó i que no hagi d'ingressar en un centre penitenciari. El vot particular considera que Borràs ha de ser condemnada a inhabilitació però no pas a presó.