Eleccions municipals 2023
La presidenta de Junts
Foto: La presidenta de Junts | ACN
Eleccions municipals

Junts responsabilitza ERC de la mala gestió de Rodalies: "És amb els seus vots"

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de Junts
Foto: La presidenta de Junts | ACN

Junts ha carregat contra la gestió de Rodalies al Baix Llobregat i ha posat al mateix sac el govern espanyol i els republicans, que van donar suport a la investidura del president d'Espanya, Pedro Sánchez.

Context: Aquest darrer mes ha sigut dels més nefastos que es recorden a Catalunya pel que fa a les incidències a Renfe. Aquests problemes van fer escandalitzar els partits independentistes, que han tornat a reclamar el traspàs total de Rodalies a la Generalitat.

Què han dit? La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha carregat contra la gestió de Rodalies al Baix Llobregat i ha retret a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que no hagi aconseguit resoldre els "problemes" de la xarxa des del seu càrrec al govern espanyol.

  • "No es nota que hagi tingut aquesta feina i aquesta responsabilitat municipal quan va a Madrid", ha criticat Borràs, fent referència al passat de Sánchez com a alcaldessa de Gavà.

Carreguen contra ERC: En un acte de campanya des de Castelldefels, el portaveu del partit al Senat, Josep Lluis Cleries, també ha criticat la "gestió nefasta" i la "desinversió crònica" de Rodalies.

  • "Cada tren que arriba tard, és amb el vot d'ERC", ha dit. "Si no saben fer oposicions, no sé com portaran això dels trens", ha etzibat.

D'altra banda: La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, en declaracions al Fax de 8tv, ha defensat que la gestió de Rodalies la té la Generalitat. A més, ha indicat que ells estan a favor d'algunes concessions parcials.

  • "Rodalies ho gestiona el Govern de la Generalitat, fa poc vam signar anar fent un traspàs més integral de Rodalies, tenim l’ambició", ha reblat a 8tv.