Eleccions municipals 2023
Sant Cugat del Vallès
Foto: Sant Cugat del Vallès | Viquipèdia
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Sant Cugat del Vallès

Temps de lectura: 3 minuts
Sant Cugat del Vallès
Foto: Sant Cugat del Vallès | Viquipèdia

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A la ciutat del Vallès Occidental, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia de l'ajuntament. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Sant Cugat del Vallès?

Llista de candidats a les eleccions municipals 2023 Sant Cugat del Vallès

Candidat a les eleccions municipals per Junts: Josep Maria Vallès 

L'alcaldable de Junts a Sant Cugat, Josep Maria Vallès, és la nova aposta per la formació postconvergent per liderar el consistori de la ciutat. Vallès té l'objectiu d'aconseguir una victòria àmplia i poder recuperar l'alcaldia que tants anys ha tingut Junts. 

En detall: Tot i no governar a l'ajuntament, Junts va guanyar en vots les passades eleccions municipals a Sant Cugat del Vallès. L'anterior candidata, Carmela Fortuny, va aconseguir 9 dels 25 regidors del consistori. 

Candidata a les eleccions municipals per ERC: Mireia Ingla 

L'actual alcaldessa del municipi, Mireia Ingla, vol tornar a repetir al càrrec al capdavant del consistori. Gràcies al tripartit d'ERC, PSC i CUP, Ingla ha estat la batllessa de Sant Cugat del Vallès durant aquests últims quatre anys. 

En detall: En les passades eleccions, ERC va obtenir 6 regidors i va ser la segona força més votada en els comicis. 

Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Pere Soler

Els socialistes repeteixen fòrmula i Pere Soler serà de nou candidat a l'alcaldia del municipi. Després de formar part del govern municipal durant l'últim mandat, el PSC vol aconseguir més força per poder liderar un nou pacte a Sant Cugat. 

En detall: Pere Soler va quedar en tercera posició en les eleccions del 2019, aconseguint 4 regidors. 

Candidat a les eleccions municipals per Ciutadans: Aldo Ciprian

Després de quatre anys complicats per la formació taronja, Ciutadans aposta pel mateix candidat que els últims comicis, Aldo Ciprian. El partit ha perdut una de les seves regidores, després que Múnia Fernández abandonés el partit i conservés l'acta com a no-adscrita.

En detall: Ciutadans va aconseguir 3 regidors en les passades eleccions. 

Candidat a les eleccions municipals per la CUP: Marco Simarro

La CUP vol tornar a tenir pes en el nou executiu de la ciutat i presenta un nou candidat, Marco Simarro, que agafa el relleu de Núria Gibert. Els anticapitalistes ja van anunciar que formaven part del tripartit de manera excepcional per acabar amb el mandat convergent a Sant Cugat. 

En detall: Els cupaires van obtenir 3 regidors en els comicis de l'any 2019.