Eleccions municipals 2023
La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau
Foto: La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau | ACN
Eleccions municipals

Colau promet estendre les Superilles per tots els barris de la ciutat

Temps de lectura: 2 minuts
La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau
Foto: La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau | ACN

La candidata a l'alcaldia de Barcelona Ada Colau ha promès estendre el model Superilla a tots els districtes de la capital catalana. 

Per què és important? Les eleccions municipals se celebren el pròxim diumenge 28 de maig. A Barcelona, les enquestes apunten un frec a frec molt renyit entre Barcelona En Comú, PSC, Junts i ERC. 

Què diu? L'alcaldable de Barcelona en Comú ha assegurat que vol estendre el model Superilla, que ja ha implementat a diferents zones de la ciutat, als deu districtes de Barcelona. 

  • Així ho ha anunciat en una roda de premsa des del barri de Porta aquest dilluns. Colau, juntament amb la número tres de la seva llista, Janet Sanz, han refermat l'aposta pel model Superilla i han negat que l'estratègia plantegi actuacions "aïllades". 
  • Les candidates han presentat una vintena de transformacions de carrers i avingudes que calculen que estiguin enllestides abans de l'any 2030. 
  • Tot i això, han explicat que 14 d'aquestes intervencions ja tenen projecte i que, fins i tot, algunes ja tenen les obres en marxa com la Via Laietana, la Rambla o Pi i Maragall. 
  • L'objectiu, ha dit Colau, és "democratitzar" tota la ciutat: "Tothom tindrà a prop un eix verd i serà un espai públic del qual es podrà gaudir", ha assegurat.

En detall: En el programa electoral de la formació política assegura que en "els últims vuit anys, Barcelona, amb el projecte de Superilla, s'ha convertit en un referent mundial de l'urbanisme i la mobilitat sostenibles". 

  • La proposta de Barcelona en Comú és "un nou model urbà d'una ciutat 100% accessible per a vianant, 100% ciclable, que implementi la ciutat 30 segons, que prioritzi el transport públic en superfície". 
  • El document apunta que "cal seguir amb el desplegament de la Superilla perquè aquesta transformació estructural i sistemàtica obtingui resultats en termes de millora dels indicadors ambientals".