Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Palafrugell
Foto: Ajuntament de Palafrugell | Viquipèdia
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Palafrugell

Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Palafrugell
Foto: Ajuntament de Palafrugell | Viquipèdia

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A la ciutat del Baix Empordà, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia de l'ajuntament. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Palafrugell?

Llista de candidats a les eleccions municipals 2023 Palafrugell

Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Juli Fernández

Els socialistes aposten de nou per Juli Fernández, qui va ser alcalde pel PSC del municipi del 2011 al 2017, quan ERC li va presentar una moció de censura. L'objectiu de Fernández és millorar resultats per intentar recuperar la vara de l'alcaldia. 

En detall: El PSC va ser la força més votada en les eleccions municipals del 2019 i va aconseguir 7 regidors dels 21 totals del plenari de l'Ajuntament de Palafrugell. 

Candidata a les eleccions municipals per ERC: Mònica Alcalà

Els republicans, tot i tenir l'alcaldia del municipi, canvien d'estratègia i aposten per una nova candidata. Mònica Alcalà substitueix a l'actual alcalde, Josep Piferrer, com a alcaldable en aquests comicis. ERC vol mantenir l'alcaldia que va aconseguir pactant amb Som Gent del Poble i Junts. 

En detall: Esquerra va ser la segona força més votada en els passats comicis empatant amb nombre de regidors, 7, amb els socialistes. 

Candidat a les eleccions municipals per Som Gent del Poble: Isidre Tenas

A la formació municipal també hi ha canvi al capdavant de la candidatura. Isidre Tenas, actual regidor d'Esports al consistori, serà l'alcaldable per Palafrugell. El partit vol tornar a ser clau per formar govern al municipi. 

En detall: En les últimes eleccions el partit va aconseguir tres regidors i va ser el tercer partit en rebre més suports. 

Candidat a les eleccions municipals per Junts: David Martín 

Junts també aposta per renovar la seva candidatura i David Martín serà el candidat de la formació postconvergent. El partit vol aconseguir més vots per tenir més força dins d'un possible govern municipal o al plenari. 

En detall: Junts va aconseguir dos regidors en les eleccions municipals del 2019. 

Candidat a les eleccions municipals per En Comú Podem: Josep Ferrer

Palafrugell En Comú presenta com a alcaldable a Josep Ferrés i Marcó. Els comuns tenen l'objectiu de mantenir la representació dins del consistori i millorar resultats. 

En detall: En els passats comicis, Palafrugell En Comú va aconseguir entrar a l'Ajuntament amb un regidor.