Eleccions municipals 2023
Candidats a l'alcaldia de Lleida
Foto: Candidats a l'alcaldia de Lleida | ACN
Eleccions municipals

ERC, PSC i Junts es disputen Lleida en un combat total i fragmentat

Temps de lectura: 2 minuts
Candidats a l'alcaldia de Lleida
Foto: Candidats a l'alcaldia de Lleida | ACN

Lleida encara les eleccions municipals amb una disputa a tres bandes entre Esquerra de Miquel Pueyo, el PSC de Félix Larrosa i Junts de Toni Postius.

Per què és important? Aquest diumenge 28 de maig els ciutadans estan citats a les urnes per decidir el futur de l'ajuntament de Lleida.

Anàlisi: Tant els darrers resultats ajustadíssims, com totes les enquestes, apunten a un altre combat total, i fragmentat, en que  les aliances posteriors tornin a ser clau per fer front als reptes de la ciutat els pròxims quatre anys.

  • El Comú de Lleida i Ciutadans esperen seguir tenint representació a la Paeria. La CUP confia tornar a entrar i Activem Lleida, Valents i Vox obtenir algun escó.

Al detall: Junts es presenta a les eleccions en coalició amb Impulsem Lleida. El seu cap de llista, Toni Postius, intentarà marcar distàncies amb el Pueyo, tot i haver compartit govern.

Pactòmetre: La batalla total que ja van ser les passades eleccions, i que es preveu que també siguin aquestes, obre el ventall de pactes i aliançes a una infinitat de possibilitats. 

  • De fet, tots els escenaris estan oberts, Miquel Pueyo va ser la sorpresa de les eleccions del 2019 ja que va aconseguir més vots que ningú. I és que ERC va passar de 3 a 7 regidors i va aconseguir convertir Pueyo en alcalde trencant l'hegemonia del PSC, que va passar de 8 a 7 regidors.

Qui és presenta? El 28-M es presenten a Lleida ciutat 11 candidatures: Comú de Lleida, PSC-UNITS-CP, Valents, ERC-AM, PP, VOX, Junts per Catalunya Lleida-CM, CUP-AMUNT, Escons en blanc, Ciutadans i Activem Lleida-Ara PL.