Eleccions municipals 2023
Miquel Pueyo (ERC)
Foto: Miquel Pueyo (ERC) | ACN
Eleccions municipals

Desfeta de l'independentisme: Miquel Pueyo i Toni Postius deixen la Paeria

Actualitzat: Dimarts, 30 de maig de 2023. 11:51
Temps de lectura: 2 minuts
Miquel Pueyo (ERC)
Foto: Miquel Pueyo (ERC) | ACN

Primeres conseqüències polítiques de la desfeta de l'independentisme a les eleccions municipals

Què en sabem? El candidat a l'alcaldia d'ERC i actual alcalde en funcions de Lleida, Miquel Pueyo, i el candidat a l'alcaldia de Junts i actual tinent d'alcalde en funcions, Toni Postius, abandonen la Paeria. 

Context: ERC i Junts han governat a la capital lleidatana aquest últim mandat. El republicà Miquel Pueyo com a alcaldable i Junts, liderat per Toni Postius, va entrar a formar govern de coalició. 

  • En els comicis locals del 28-M, ERC va perdre dos regidors i va passar de primera a tercera força política. Junts va perdre un regidor, convertint-se en la quarta força dins del consistori. 
  • Els socialistes van ser la formació més votada en les eleccions. El candidat del PSC a Lleida, Fèlix Larrosa, va aconseguir 9 regidors, quatre més que la segona força al consistori, el PP que n'ha obtingut 5. 

Què diuen? L'alcaldable de Junts deixa la Paeria i la política municipal. Ho ha anunciat aquest dimarts a la seu del partit a Lleida.

  • "És la tercera vegada que em presento en aquestes eleccions i després d'una reflexió i d'un canvi de cicle, he considerat que cal fer un pas al costat".
  • L'actual tinent d'alcaldia en funcions posa punt final a una etapa de 12 anys a l'Ajuntament de Lleida. Amb la renúncia de Postius, la número 2, Violant Cervera, assumirà el lideratge del grup municipal i la 6, Rosa Jové, entrarà al consistori.

  • El 2015, Postius va ser alcaldable i va assolir 6 regidors, els mateixos que al 2019.
  • Postius ha anunciat la seva retirada de la política, almenys de moment, i, després d'uns dies de "desconnexió", es dedicarà a l'empresa privada.

Previsions: L'actual Paer en Cap de Lleida compareixerà per anunciar que abandona la Paeria a les 12:30 d'aquest dimarts. 

Seguirà ampliació...