Eleccions municipals 2023
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont | ACN
Eleccions municipals

Puigdemont insta Junts Ripoll a evitar una alcaldia d'extrema dreta: "No és tolerable"

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont | ACN

"És difícil, però l'alternativa és l'infern". L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, pressiona Junts Ripoll perquè s'afegeixi al pacte ERC, PSC i CUP per evitar una alcaldia d'extrema dreta d'Aliança Catalana. 

Per què és important? Junts Ripoll encara no s'ha decidit a afegir-se al front antifeixista i la màxima autoritat del seu partit els hi assenyala el camí.

Què ha dit? Puigdemont ha marcat la "línia vermella" per delimitar "amb qui et pots entendre i amb qui no", i l'expresident argumenta que aquesta línia és la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea. 

  • "Cap model de vida que amenaci algun dels drets fonamentals no és tolerable", ha sentenciat després d'exposar que no és respectable cap formació que sigui xenòfoba, intolerant, homòfoba o racista.
  • En aquest sentit, Puigdemont creu que "els Ajuntaments tenen una responsabilitat essencial en la difusió i protecció d’aquests principis". Per aquest motiu intrínsecament reclama a Junts Ripoll que barri el pas a la líder de l'extrema dreta catalana, Síliva Orriols.
  • "És difícil i a vegades carregat de contradiccions, però l’única alternativa a això és l’infern", ha afirmat per acabar i posar el punt i final al seu argumentari molt clar i posicionat contra Aliança Catalana.

Situació actual: ERC, PSC i Alternativa per Ripoll-CUP han arribat a un acord, sense Junts, per evitar que l'extrema dreta independentista d'Aliança Catalana governi al municipi. 

  • Aquest dimarts, els tres candidats de les formacions polítiques que han arribat a un acord, han explicat el pacte davant dels mitjans de comunicació.
  • El tripartit necessita els vots de Junts, però li demanen que no entri al futur govern municipal.