Eleccions municipals 2023
L'Ajuntament de Ripoll
Foto: L'Ajuntament de Ripoll | ACN
Eleccions municipals

Junts per Ripoll diu que no hi ha cap acord encara per evitar l'extrema dreta

Temps de lectura: 2 minuts
L'Ajuntament de Ripoll
Foto: L'Ajuntament de Ripoll | ACN

L'executiva local de Junts a Ripoll es desmarca de la direcció del partit sobre el pacte per evitar una alcaldia de Sílvia Orriols, la candidata d'extrema dreta guanyadora de les eleccions del 28 de maig.

Per què és important? El que passi a Ripoll (Ripollès) és cabdal en l'avenç de l'extrema dreta, després que a les eleccions municipals Vox irrompés a gairebé totes les ciutats catalanes més rellevants. A Ripoll, Aliança Catalana va guanyar els comicis.

En detall: Després que la direcció nacional de Junts hagi defensat la consecució d'un pacte amb ERC i PSC per evitar un govern municipal d'Aliança Catalana, l'executiva local ha explicat a Vilaweb que encara no ha pres cap decisió, tot insistint que aquesta depèn dels regidors.

  • “Sabem la posició de l’executiva i aquesta nit farem una reunió per acabar-ho de valorar. Els que decideixen són els regidors”, han assegurat fonts de l'executiva local.

Tanmateix: Unes hores abans, la diputada al Congrés Míriam Nogueras ha explicat que Junts s'incorpora al pacte de Ripoll per evitar l'alcaldia de l'extrema dreta. "La posició és inqüestionable", va remarcar.

  • D'altra banda, la presidenta de Junts, Laura Borràs, es va oposar diumenge al pacte. Una posició que ha aixecat crítiques d'ERC, la CUP i els comuns, i que ha portat el mateix partit a sortir al pas aquest dilluns i defensar un acord que eviti un govern d'Orriols.

A més: Les converses a Ripoll per teixir un govern alternatiu entre ERC, PSC, CUP i el suport necessari de Junts van començar l'endemà dels comicis i encara segueixen ben vives. "A nivell pràctic no hi ha res acordat", asseguraven aquest dilluns al migdia des d'ERC, que admeten a l'ACN "estar una mica perduts" amb el que acabarà decidint la junta local de Junts.

  • Les declaracions de Borràs i l'anunci de l'executiva nacional contradient-la i afirmant que s'incorporaran al pacte per impedir que Aliança Catalana governi han deixat ara el terreny de joc una mica remogut. La reunió d'aquest vespre a Ripoll entre ERC, PSC, CUP i Junts serà clau per aclarir posicions i buscar consensos.

Visió global: Aliança Catalana va ser el partit més votat i va obtenir 6 regidors, són entre Junts -que va perdre 5 regidors i s'ha quedat amb 3-, ERC (3), el PSC (2) i la CUP (2).