Eleccions municipals 2023
L'alcaldable del PSC a Barcelona
Foto: L'alcaldable del PSC a Barcelona | EFE
Barcelona

Collboni dona per fet el vot del PP i colla Colau per evitar un alcalde independentista

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcaldable del PSC a Barcelona
Foto: L'alcaldable del PSC a Barcelona | EFE

El candidat del PSC, Jaume Collboni, ha collat els Comuns perquè li confiïn els seus vots per "evitar un front independentista" format per Junts i ERC a l'alcaldia de Barcelona. 

Per què és important? Collboni ha donat per fet que comptarà amb els vots del Partit Popular i s'ha dirigit exclusivament a Barcelona En Comú, traspassant-li tota la pressió per tenir "un alcalde d'esquerres".

Què ha passat? En una compareixença pública, l'alcaldable del PSC a Barcelona ha pressionat Ada Colau i la seva formació perquè el votin com a alcalde de la capital catalana i evitin una batllia de Xavier Trias.

  • "Si voten la meva candidatura, aquest dissabte hi haurà alcalde d’esquerres a Barcelona", ha assegurat. En aquest sentit, els ha interpel·lat directament més d'un cop: "Demano explícitament a Barcelona en Comú responsabilitat".
  • "O Xavier Trias o Jaume Collboni" és la manera amb la qual el candidat socialista ha resumit la disjuntiva de cara al ple de dissabte a les 17h de la tarda.
  • Tot i això, ha argumentat que si fos escollit alcalde formarà un govern amb comuns, una línia vermella que va posar el PP per investir-lo. "Ni Colau, ni amics de Colau", va assegurar el líder del PP a Barcelona.

Situació actual: Aquest moviment arriba després que aquest matí el líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, assegurés que el PSC i els populars estan negociant un "pacte assenyat" pel futur de la ciutat.

  • La postura de Collboni també arriba hores més tard que el portaveu dels comuns Jordi Martí avisés que no votarien als socialistes el dia de la investidura si no hi ha un pacte previ que inclogui ERC.

A partir d'ara: Aquestes darreres 48 hores seran clau per decidir si es forma un pacte alternatiu que arribi a la majoria absoluta per desbancar, un altre cop, l'independentisme de la ciutat més important de Catalunya.