Eleccions municipals 2023
El candidat del PP a Barcelona
Foto: El candidat del PP a Barcelona | Europa Press
Barcelona

El PP de Barcelona pot fer decantar la balança de l'alcaldia entre Trias o Collboni

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat del PP a Barcelona
Foto: El candidat del PP a Barcelona | Europa Press

El Partit Popular de Daniel Sirera pot fer decantar la balança i barrar-li el pas al guanyador de les eleccions municipals de Barcelona, Xavier Trias, i entregar els seus vots al PSC de Jaume Collboni perquè els sumi als dels Comuns.

Per què és important? Si succeís aquest moviment, s'estaria tornant a repetir l'escenari de la darrera investidura: un partit de dretes espanyol entregaria l'alcaldia abans a un partit constitucionalista per impedir un alcalde sobiranista a la capital catalana.

Quina és la seva intenció? En les seves darreres intervencions, que ell mateix ha publicat a les seves xarxes, el seu posicionament no acaba de ser clar del tot en la pregunta de: farà Collboni alcalde abans que Trias?

  • Sirera va assegurar que "en cap cas" votarà un candidat independentista, però no va descartar donar suport a Collboni.
  • De fet, el candidat popular ha posat les condicions per arribar a un acord amb el PSC: "Li vaig dir a Collboni que s'havia de comprometre a no ficar dins del govern a Colau i als seus".

Escenaris probables: Si el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, aconsegueix construir una fórmula on els Comuns entreguin els seus vots sense entrar en l'executiu o que ocupin posicions discretes, podria seduir el vot del PP.

  • La situació més probable és que Sirera es faci enrere i no voti a favor de cap candidatura o tan sols es voti amb ell. Així facilitant que la llista més votada es proclami com a nou batlle.

Escenaris alternatius: Una altra possibilitat és que el dia de la investidura, només per frenar un alcalde independentista, Sirera decideixi emular Manuel Valls l'any 2019 i votar Collboni. D'aquesta manera, aplegant els regidors del PSC, Comuns i PP s'assoliria una majoria alternativa a la llista més votada.

  • Tot i que més difícil, també seria possible que la llarga experiència de Trias acabés fructificant en una intensa roda de contactes amb Sirera, i que aquest acabi votant-lo per bastir una majoria "gran i sòlida" on participés Junts, ERC i PP.