Eleccions municipals 2023
Daniel Sirera i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Daniel Sirera i Alberto Núñez Feijóo | Europa Press
Eleccions municipals

Feijóo i el PP, disposats a investir Collboni sense Colau

Actualitzat: Dimecres, 14 de juny de 2023. 13:56
Temps de lectura: 3 minuts
Daniel Sirera i Alberto Núñez Feijóo
Foto: Daniel Sirera i Alberto Núñez Feijóo | Europa Press

El líder del PP a Espanya, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que el seu partit podria obrir negociacions amb l'alcaldable socialista, Jaume Collboni, però només si Ada Colau no forma part del govern. 

Per què és important? Els partits polítics de Barcelona tenen fins aquest dissabte 17 de juny per arribar a acords per configurar el futur govern municipal de la ciutat. El resultat de les eleccions municipals ha deixat un consistori molt fragmentat i obliga les formacions polítiques a arribar a pactes

Què diu? Feijóo s'ha pronunciat sobre els pactes de la capital catalana. El líder del PP ha assegurat en una entrevista a Esradio que els quatre regidors de la seva formació a l'Ajuntament de Barcelona no donaran suport a "un govern independentista", en referència a Xavier Trias, ni a un "govern populista" format per Jaume Collboni i Ada Colau.

  • Segons el popular, el PP ha proposat conformar amb govern "constitucionalista", i si el PSC hi renuncia i surt elegit el candidat amb més suports, és a dir Xavier Trias, això no serà responsabilitat del PP.
  • Feijóo s'ha mostrat disposat a "parlar" amb Collboni si deixa de "menystenir" el PP i renuncia a anar acompanyat de Colau: "Si Colau no forma part del govern, seria un pas molt important", ha sentenciat. 
  • Segons Feijóo, el PP no votarà la investidura de Trias "perquè no estem d'acord amb Junts", i "de moment tampoc donarem suport a Collboni perquè ens ha dit que no vol saber res de nosaltres, només els nostres vots, i Colau seguirà a l'ajuntament".
  • En aquest sentit, ha recordat que la seva formació ha plantejat a Collboni "la possibilitat de fer un govern constitucionalista a Barcelona" i que el PP "participi en alguna àrea de govern", però la resposta del candidat del PSC ha estat negativa.
  • "Per tant, fa la sensació que ni Collboni ni Trias tenen interès" en els vots del PP, ha admès, i "que a Barcelona s'arribarà a un acord entre PSC, ERC i Trias, on intenten enredar el PP".

Per acabar: Barcelona en Comú reclama una reunió a tres amb PSC i ERC i descarta investir Collboni si no s'aconsegueix un pacte d'esquerres abans del ple d'investidura. Ho ha dit aquest dimecres el número 2 de la llista de BComú, Jordi Martí, que ha insistit en la possibilitat d'un pacte d'esquerres amb socialistes i republicans per impedir un govern de Xavier Trias. 

  • També ha descartat que Colau faci un pas al costat i ha indicat que no faran cap "triangulació" amb el PP després que el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, s'hagi mostrat disposat a negociar amb el PSC si Colau no forma part de l'equació.