Eleccions municipals 2023
Maragall, Colau i Collboni a la Boqueria de Barcelona
Foto: Maragall, Colau i Collboni a la Boqueria de Barcelona | ACN
Eleccions municipals

La proposta de Colau: compartir l'alcaldia a tres bandes amb PSC i ERC

Actualitzat: Dimarts, 13 de juny de 2023. 09:18
Temps de lectura: 2 minuts
Maragall, Colau i Collboni a la Boqueria de Barcelona
Foto: Maragall, Colau i Collboni a la Boqueria de Barcelona | ACN

L'alcaldessa en funcions de Barcelona, Ada Colau, diu que la seva proposta per poder arribar a un acord de govern amb les forces d'esquerra a la capital catalana és compartir i repertir-se l'alcaldia a tres bandes. 

Per què és important? Els resultats de les eleccions municipals del 28-M a Barcelona han deixat un panorama complicat per arribar a acords. A pocs dies per celebrar el ple d'investidura del pròxim alcalde o alcaldessa de la capital catalana, les formacions municipals segueixen en converses de negociació. 

Què diu? La candidata a l'alcaldia per Barcelona En Comú ha explicat una proposta que ha fet a les formacions del PSC i ERC per governar en un tripartit. 

  • Colau ja va explicar que apostava per "fórmules imaginatives" i aquest dimarts, en una entrevista a RTVE, ha explicat una de les propostes que ha posat sobre la taula als partits d'esquerres a la ciutat de Barcelona. 
  • "Compartir l'alcaldia", aquesta és la proposta que ha traslladat Colau al candidat socialista, Jaume Collboni, i al candidat republicà, Ernest Maragall, per poder arribar a formar un tripartit d'esquerres i "progressista". 
  • "És un incentiu suficient, perquè tothom té un moment on pot imprimir la seva línia i el seu caràcter a l'alcaldia de Barcelona", explica Colau sobre la seva aposta per recuperar el govern municipal. 
  • "És una manera de corresponsabilitzar-nos tots. És a dir, si les tres formacions tenen un moment on ocupen l'alcaldia, un moment de més lideratge i més visibilitzat, però també s'estan corresponsabilitzant de tot el mandat i que Barcelona tingui un govern d'esquerres estable i fort", ha explicat.
  • Colau diu que aquesta fórmula "és perfectament possible" perquè ja es coneixen pactes similars en altres municipis. 

Previsions: Les formacions municipals se'ls hi acaba el temps per arribar a acords. Aquest dissabte 17 de juny se celebren els plens d'investidura a tots els municipis catalans. Serà en aquest moment on s'escullen els alcaldes o alcaldesses dels pobles i ciutats. 

Situació actual: A la capital catalana, encara no s'ha fet públic cap acord entre partits polítics. El candidat de Junts, Xavier Trias, sha postulat com a guanyador dels comicis i, per tant, com a futur alcalde de Barcelona. 

  • Tot i això, sembla que el pacte de les forces d'esquerres, a tres bandes, podria agafar força i Collboni es podria convertir en el pròxim alcalde de la ciutat.