Eleccions municipals 2023
Els alcadables d'ERC i el PSC
Foto: Els alcadables d'ERC i el PSC | Europa Press
Barcelona

El PSC i ERC refusen la proposta de Colau de compartir l'alcaldia

Temps de lectura: 2 minuts
Els alcadables d'ERC i el PSC
Foto: Els alcadables d'ERC i el PSC | Europa Press

El PSC i Esquerra han declinat l'oferta de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de compartir les tres formacions l'alcaldia de la capital catalana. 

Per què és important? Aquest moviment acaba de tancar definitivament la porta per un tripartit progressista a Barcelona per impedir la batllia de Xavier Trias.

En profunditat: La número tres de la llista del PSC a Barcelona, Laia Bonet, ha rebutjat aquest dimarts la proposta de l'alcaldessa en funcions i ha reblat que "no contribuiria a l'estabilitat ni al rigor".

  • Per la seva banda, ERC asseguren que Colau no ha fet arribar cap proposta formal a Ernest Maragall per partir-se l'alcaldia amb ella i Jaume Collboni al llarg del mandat.

Què diuen?  De fet, ERC asseguren que la darrera reunió entre Colau i Maragall va ser la presa de contacte que van tenir el 31 de maig passat poc després de les eleccions. A més, indiquen que repartir-se l'alcaldia no s'ha plantejat com una proposta "real" per part dels comuns però, a més a més, assenyalen que tampoc està "consensuada" amb el PSC.

  • Els socialistes apunten: "Propostes o fórmules com la que s'ha presentat aquest matí no serien enteses pels votants progressistes i no contribuirien a l'estabilitat ni al rigor que l'Ajuntament de Barcelona i la seva ciutadania mereix".
  • Així, Bonet ha subratllat que el PSC és l'única força que pot aspirar a aglutinar una àmplia majoria per a la investidura, "que superi la política de blocs, garanteixi polítiques progressistes i eviti un front independentista que retorni als anys del 'procés".

A partir d'ara: Dissabte està convocat el ple d'investidura de l'alcalde de Barcelona. Si no es basteix cap pacte alternatiu que superi la majoria absoluta, l'alcaldable de Junts serà proclamat batlle de la capital catalana.