Eleccions municipals 2023
Ernest Maragall (ERC)
Foto: Ernest Maragall (ERC) | ACN
Eleccions municipals

L’acord que ultimen Trias i Maragall inclouria dues tinències d’alcaldia per a ERC

Temps de lectura: 2 minuts
Ernest Maragall (ERC)
Foto: Ernest Maragall (ERC) | ACN

L’acord que ultimen Junts i ERC per investir Xavier Trias alcalde de Barcelona inclouria dues tinències d’alcaldia per als republicans, segons han confirmat a l’ACN fonts de la negociació.

Què en sabem? A hores d'ara, la negociació no està tancada i és possible que duri fins ben entrada la nit d'aquest divendres 16 de juny, un dia abans del ple d'investidura. El pacte encara s'està perfilant, de forma que encara no està tancat, tal com Principal va avançar el vespre de dijous.

  • La negociació entre els dos grups inclou diferents elements, però es considera essencial tancar la part més programàtica, ja que la divisió del cartipàs i com queden repartides les tinències i els districtes es pot decidir més endavant.

Què diuen? "El pacte està avançat, sí, però encara pot ser que no surti", insisteixen fonts republicanes a aquest diari.

  • Aquestes a més descarten un acord d'esquerres amb Bcomú i PSC perquè no hi ha hagut cap reunió entre Ernest Maragall, Ada Colau i Jaume Collboni malgrat "la voluntat" del candidat d'ERC.

D'una banda: Les bases d'ERC Barcelona votaran, aquest dissabte 17 de juny a les 10:30, si avalen investir el candidat de Trias per Barcelona, o bé si els sis regidors republicans es limiten a votar per Ernest Maragall.

  • Que la pregunta sigui una o una altra, dependrà de si les negociacions arriben a bon port. I la militància d'ERC no votarà dissabte el contingut de l'acord, és a dir, el repartiment de càrrecs, sinó que ho faran en un altre congrés al juliol.

D'altra banda: La federació de Junts per Catalunya a Barcelona sotmetrà a votació en consulta telemàtica l’acord amb la pregunta següent: “Fas confiança a Xavier Trias per negociar i arribar a un acord per assolir un Govern de canvi, progrés i benestar a la ciutat de Barcelona amb Ernest Maragall i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)?”.

  • La votació estarà activa a l'espai ‘Decidim’ del partit entre les 08.00 i les 14.00 hores de dissabte.

Previsions: Si hi ha acord i la militància d’ERC ho avala, Trias seria investit alcalde amb 16 regidors, sempre que Jaume Collboni (PSC) no sumi una majoria absoluta amb els vots dels comuns i del PP.

  • BComú ha dit reiteradament que no investirien Collboni si el PP forma part de l’equació. Els populars, per la seva part, aposten per investir el candidat del PSC amb la condició que els comuns no formin part del govern municipal.