En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

20:00

Polèmica. Una entitat de Vilanova i la Geltrú ha comparat el Vida Festival, un esdeveniment que també se celebra a la capital del Garraf, amb el règim nazi en un vídeo de promoció del Carnaval. 

19:00

Salut. Un de cada cinc equips d'atenció primària té dificultats per trobar personal sanitari a Catalunya. 

  •  Uns 73 equips sanitaris (el 21% dels més de 370 totals) arriben a un “alt grau de dificultat” o un “grau mitjà” per cobrir les vacants de metges i infermeres. 
18:25

Tribunals. El TSJC envia als exconsellers de Cultura Lluís Puig i Santi Vila a judici pel trasllat de les obres de Sixena. 

  • Els exconsellers de la Generalitat estan acusats d'un suposat delicte de desobediència per haver trigat a fer el trasllat de les obres del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) al monestir de Sixena (Osca, Aragó). 
17:15

Migracions. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous que Espanya invertirà més de 300 milions d'euros durant els anys vinents en projectes a Mauritània per frenar la sortida de 'cayucos' fins a les Canàries. 

17:10

Vaga. Aquest divendres 9 de febrer hi ha convocada una vaga que afectarà els serveis de Rodalies i Renfe de Catalunya. 

16:00

Amnistia. El Consell General del Poder el Judicial demana més temps per elaborar l'informe sobre la llei d'Amnistia que li va requerir el Senat.

  • Ha acordat aquest dijous sol·licitar a la Mesa de la Cambra alta la concessió d'una nova pròrroga, per un termini de quinze dies i amb efectes des del proper dimecres 14 de febrer. 

15:20

Protestes. El govern espanyol considera "evident" que la ultradreta està intentant "manipular" les reivindicacions i les mobilitzacions del sector agrari que tenen lloc aquests dies a tot l'Estat.

  • La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha declarat: "El fet que dissabte alguns plantegin que la manifestació conclogui o estigui al voltant de Ferraz, que ha estat la seu on s'han concentrat els sectors de la ultradreta" demostra aquest "intent de manipulació".
14:35

Independentisme. El cantautor català Lluís Llach ha presentat la seva dimissió del Consell per la República, presidit per Carles Puigdemont, després del suport de Junts a la investidura de Pedro Sánchez. 

14:00

Els pagesos surten satisfets de la reunió al Parlament però no de la Generalitat. 

  • Diuen que s'ha arribat a un acord amb els grups parlamentaris, i s'han prioritzat tres punts claus: revisió tècnica de les restriccions d'aigua, ja que "creuen que s'ha fet una mala gestió de l'aigua"; agilitzar el pagament dels ajuts pendents i treballar conjuntament amb la resta d'institucions per impulsar la racionalització de la burocràcia. 
13:50

Tribunals. L'Audiència de Barcelona confirma que envia a judici 46 policies nacionals per les càrregues de l'1-O a Barcelona. 

13:05

Successos. La Policia Nacional i la Polcia Local de Deltebre han detingut al municipi de Tarragona un home considerat com un dels fugitius més buscats d'Europa per delictes de tràfics d'éssers humans i de menors. 

12:35

Canvi climàtic. L'any 2024 ha arrencat amb el gener més càlid des que hi ha registres. La temperatura mitjana de la Terra s'ha situat per sobre els 13,1 graus centígrads, 0,7 graus més respecte al període entre 1991 i 2020 i fins a 0,12 graus més en comparació al gener de 2020, el mes que fins ara ostentava el rècord.

11:50

Barcelona. L'exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, diu que l'alcalde Jaume Collboni està rebent "pressions" d'elits per evitar un govern tripartit amb ells a la ciutat.

  • En una entrevista a RTVE, ha reiterat que Collboni li va transmetre al gener que la primera opció era el govern d'esquerres, però ha afegit que, tot i haver-hi contactes, els comuns no han rebut cap proposta "en ferm". 
11:05

Educació. La consellera d'Educació, Anna Simó, ha fet marxa enrere i mantindrà les proves orals de català a alguns centres després de veure les crítiques i el malestar de l'àmbit educatiu. 

10:15

Successos. Detenen els dos fills menors d'una dona trobada morta i emmordassada a Castro Urdiales, a Cantàbria. 

  • Els agents han trobat la víctima a l'interior d'un vehicle, amb ferides i una bossa de plàstic al cap. 
09:25

Protestes. Alguns dels tractors que han passat la nit a Barcelona inicien una marxa lenta cap al Parlament. Allà, la presidenta de la cambra, Anna Erra, els rebrà. 

  • Afectacions de la marxa lenta: Gran Via, Roger de Llúria, Passeig Sant Joan i carrers adjacents. 
09:00

Temps. Jornada amb el cel ennuvolat, sobretot durant de la tarda. Primeres precipitacions al Pirineu occidental. La temperatura serà més alta.