En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:20

Junts. La presidenta de Junts i expresidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha desitjat "una ràpida recuperació del nostre secretari general".

19:50

Barcelona. El grup Trias per Barcelona ha exigit al consistori barceloní que elabori un informe sobre l'ús del poliuretà en edificis de la ciutat construïts abans del Codi Tècnic de l'Edificació (CTE), de l'any 2006.

19:37

Els Bombers estan apuntalant l'edifici núm. 11 del carrer Canigó de Badalona. 

  • Hi estan treballant amb 6 dotacions. 
  • A l'immoble van aparèixer esquerdes i va ser desallotjat fa uns dies. 
  • Es troba al costat de l'edifici que es va esfondrar el passat 6 de febrer, ubicat al número 9 del mateix carrer, i que va provocar la mort de tres persones.
19:00

Esports. Les primeres paraules de Ricky Rubio com a jugador del Barça Basket.

18:40

Incendi a València. El grup municipal de Trias per Barcelona ha reclamat al govern de l'alcalde Jaume Collboni que elabori en tres mesos un informe sobre l'ús del poliuretà a edificis de Barcelona construïts abans de l'actual norma d'edificació.

17:35

Tribunals. El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha criticat la futura llei d’amnistia, en considerar que no aportarà “pacificació”, sinó “discòrdia”.

  • En el seu discurs a l’acte de promesa del càrrec dels nous jutges de Catalunya, Barrientos ha assegurat que “una llei que privilegia a uns pocs per damunt del conjunt de la ciutadania mai podrà ser esgrimida com un element de pacificació, sinó de discòrdia”. 
17:08

El Parlament hongarès aprova l'adhesió de Suècia a l'OTAN: 188 vots a favor i només 6 en contra. 

16:55

USTEC-STEs ha començat aquest dilluns la campanya 'Ens falten mans' per reclamar més personal especialitzat als centres educatius. Des del sindicat assenyalen que cal una rebaixa de les ràtios, però també la incorporació de tècnics per tal de poder atendre aquells alumnes que tenen necessitats especials i, d'aquesta manera, fer que l'escola sigui "de veritat" inclusiva.

16:20

Junts. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha desitjat una "bona i ràpida recuperació" a Jordi Turull, després que el secretari general de Junts hagi patit un infart.

16:15

Incendi a València. Segons fonts de la investigació, l'incendi es podria haver originat en el motor elèctric d'un dels tendals dels balcons de l'edifici. 

  • El foc podria haver estat causat per una guspira del tendal elèctric de l'habitatge on va començar l'incendi. El pis on es va iniciar el foc estava domotitzat. 
15:30

🔴 ÚLTIMA HORA | El secretari general de Junts, Jordi Turull, està ingressat a l'hospital de Bellvitge després de tenir un infart. En aquests moments li estan practicant un cateterisme

15:25

Protestes. Centenars de tractors col·lapsen el centre de Madrid en una nova jornada de manifestacions dels agricultors davant de la seu del ministeri d'Agricultura. 

  • A Catalunya es preveu que hi hagi nous talls en les carreteres catalanes aquest pròxim dimarts. 
14:40

Catalunya. El 24,4% de la població catalana es troba en risc de pobresa o exclusió, la dada més baixa des de l'inici de la pandèmia. 

13:52

Internacional. El primer ministre palestí presenta a Abbas la seva dimissió i la del seu govern en protesta per la situació a Gaza i Cisjordània.

13:15

Política. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha apuntat al president del govern espanyol com al principal responsable de trama de corrupció de les mascaretes: "Està segrestat pel cas Koldo i per Puigdemont". 

12:05

Temps. El Meteocat ha ampliat l'alerta per ruixats localment forts aquest dilluns a la tarda. A més de totes les comarques de Girona (excepte el Ripollès), el Maresme i el Vallès Oriental, també estan en avís el Vallès Occidental i el Barcelonès.

11:27

🔴 ÚLTIMA HORA | El PSOE demana a Ábalos que lliuri la seva acta de diputat per "responsabilitat política".

11:10

Cultura. 'Vida pasadas' s'ha coronat com la millor pel·lícula de l’any en els premis del cinema independent, els Spirit Awards. 

10:25

Enquesta. Segons una enquesta de Prensa Ibérica, el PP aconseguiria el 38,5% dels vots i entre 166 i 171 diputats, actualment en té 137. Una pujada significativa respecte als resultats dels últims comicis generals del mes de juliol. 

  • El PSOE mantindria la segona posició però perdria suports. Segons el sondeig, els socialistes aconseguirien entre 108 i 113 escons, perdent-ne fins a més de nou. Actualment, el partit de Pedro Sánchez té 121 diputats. 
09:35

Tecnologia. El congrés de tecnologia mòbil Mobile World Congress (MWC) ha obert les portes aquest dilluns en una edició on el mòbil cedirà el protagonisme a les aplicacions de la intel·ligència artificial, el 5G o la robòtica.

  • Les instal·lacions de la Fira a la Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat es prepara per rebre durant quatre dies més de 95.000 visitants.
09:00

Temps. Dilluns amb precipitacions a diferents punts del país i amb temperatures lleugerament més altes. El vent es farà notar a l'oest de Catalunya.