En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Llum verda a la llei d'amnistia

Comissió de Justícia

Llum verda a la llei d'amnistia

Temps de lectura: 1 minut

20:40

Temps. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat les alertes de perill moderat per la intensitat de la pluja i la neu a diverses comarques.

20:15

Amnistia. El secretari general del PP de Madrid, Alfonso Serrano, s'ha expressat contundentment sobre el president Pedro Sánchez: "Tenim un president del govern corrupte i a Europa ja en són conscients. Pactar una amnistia amb els delinqüents que se'n beneficiaran a canvi que et segueixin recolzant per mantenir-te en el poder és corrupció amb majúscules". 

19:05

Sequera. La comissió interdepartamental de sequera del Govern ha autoritzat l'ús d'aigua procedent de dessalinitzadores privades sempre que serveixin per mantenir la viabilitat econòmica d'empreses privades i llocs de treball, sobretot en sectors com el turisme, la indústria o l'agricultura i la ramaderia.

18:20

Economia. El Banc Central Europeu (BCE) ha optat per una nova pausa -la quarta consecutiva des de l'octubre passat- i manté el tipus d'interès bàsic en el 4,5%. Tot i que la inflació a l'eurozona encara se situa per sobre l'objectiu del 2% -al febrer va ser del 2,6%-, l'entitat ha millorat les perspectives d'inflació per als pròxims exercicis i preveu que la taxa torni a situar-se al 2% el 2025, una tendència que s'ha vist accelerada principalment per un menor impacte dels preus de l'energia, segons indica el banc central.

17:45

Barcelona. El centre penitenciari per a presos en règim obert que s’està construint a la Zona Franca de Barcelona estarà en ple funcionament l’abril del 2026, segons preveu el Departament de Justícia. Tindrà 800 places en dos mòduls, 400 en cadascun. Les persones que compleixen la pena de presó en règim obert o tercer grau es troben en el darrer tram de la condemna; només dormen a la presó entre setmana i, de dia, surten per fer voluntariat, formar-se o treballar. 

17:00

Successos. Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes i una dona acusats de robar amb violència i intimidació, agredir sexualment, amenaçar i estafar un home al seu pis de l’Eixample.

16:05

Cultura. Un any més i després de l'anunci de les nominacions als Oscars 2024, el món del cinema espera la celebració de la gala d'enguany dels premis cinematogràfics més importants mundialment. La 96a edició dels Premis Oscars arriba la matinada d'aquest diumenge 10 de març a dilluns 11 de març. Consulta tots els detalls.

15:15

Amnistia. El nou text de la llei d'amnistia, que es va acabar de pactar aquest dimecres a la nit, deixa clar que tant el terrorisme com l'alta traïció queden fora del seu àmbit i, per tant, no poden ser objecte de la mesura de gràcia. 

  • Consulta tots els canvis aquí. 
14:05

Sequera. Fins a dotze municipis de l'Alt Empordà entren en fase d'emergència 2 del pla de sequera i s'augmentaran les restriccions de l'aigua. 

13:40

Llei d'amnistia. El Congrés dels Diputats votarà –i previsiblement aprovarà- la llei d'amnistia el pròxim dijous, 14 de març, en un ple que tindrà aquest únic punt i que se celebrarà després del ple ordinari de la setmana que ve, segons fonts parlamentàries. La Mesa del Congrés ha de ratificar encara aquesta incorporació a l'ordre del dia. 

13:20

Congrés. La Comissió de Justícia aprova els canvis a la llei d'amnistia i l'envia al ple del Congrés. 

  • La comissió ha aprovat les modificacions per 20 vots a favor i 17 en contra. 
13:00

Internacional. El 70% dels morts per l'ofensiva de l'exèrcit israelià a Gaza com a resposta a l'atac de Hamàs del 7 d'octubre són dones i menors d'edat, segons indica Amnistia Internacional a partir de dades de l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA per les sigles en anglès). 

12:25

Amnistia. Feijóo ha carregat durament contra la llei d'amnistia i Pedro Sánchez davant de tots els líders del PP Europeu. 

  • "No podem permetre que un primer ministre aconsegueixi la investidura a canvi d'impunitat judicial", ha assegurat. 
11:50

Successos. El Mossos d'Esquadra han desmantellat un taller i diversos punts de venda des d'on es distribuïen obres falses de Banksy. Es tenen documentades 25 vendes, amb víctimes a tot el territori espanyol, Alemanya, Suïssa, Estats Units i Escòcia. Algunes víctimes van arribar a pagar 1.500 euros per l’obra.

11:05

Amnistia. El ministre de Justícia, Félix Bolaños, considera que la nova llei d'amnistia és "un referent internacional", després que la Comissió de Venècia l'hagi avalat. Segons el ministre "és una llei que marca història, que obre una nova etapa i que és conforme amb la Constitució i el dret europeu". 

10:15

Congrés. La Llei d'Amnistia inicia aquest dijous la seva recta final al Congrés: el text s'haurà de tornar a sotmetre a examen a partir de les 11:00. El president de la Comissió de Justícia ha convocat els grups parlamentaris a aquesta hora per tornar a debatre i votar el dictamen de la comissió. 

  • Aquest dimecres, PSOE, ERC i Junts han anunciat un acord per la normativa que inclouria tots els casos de terrorisme. 
09:35

Rodalies. Afectacions a les línies R4 i R12 per una incidència a l'estació de Manresa. 

09:00

Temps. Jornada amb el cel ennuvolat i temperatures lleugerament més baixes. Cap a la nit arribaran precipitacions arreu del territori.