Cultura i Pantalles
Premi Oscar
Foto: Premi Oscar
Cinema

Els Oscars 2024: quan és la gala, lloc i com veure la cerimònia

Temps de lectura: 3 minuts
Premi Oscar
Foto: Premi Oscar

Un any més i després de l'anunci de les nominacions als Oscars 2024, el món del cinema espera la celebració de la gala d'enguany dels premis cinematogràfics més importants mundialment.

Quan serà la gala dels Oscars 2024?

La 96a edició dels Premis Oscars arriba la matinada d'aquest diumenge 10 de març a dilluns 11 de març.

  • Enguany, però, la gala començarà més d'hora del que és habitual. Serà a les 16:00 hora local, és a dir a les 00:00 de la matinada.
  • La durada de la gala dels Oscars és de tres hores i mitja. Així, està previst que acabi a les 03.30 hores hora espanyola.

On se celebra la gala?

La cerimònia repeteix, un any més, la localització. Sense sorpreses en l'elecció de l'espai que acollirà els premis d'aquest any. L'Acadèmia del Cinema torna a apostar pel Dolby Theatre de Los Ángeles. 

  • L'espai s'ha convertit en les últimes edicions en el lloc ideal per fer l'entrega de premis a tots els nominats i nominades.
  • El teatre té capacitat per acollir més de 3.000 convidats. 

On veure la gala dels Premis Oscar 2024?

A partir de les 20:30 del diumenge 10 de març ja es podrà seguir en directe l'inici de la cerimònia al programa especial La nit dels Oscars 2024 a través de Movistar.

  • El programa estarà presentat per Maria Gómez.
  • La retransmissió de la catifa vermella la seguiran els periodistes Alberto Rey i María Guerra, els dissenyadors de moda María Escoté i Alejandro Gómez Palomo i els actors Adriana Ugarte i Miguel Ángel Muñoz. Cristina Teva estarà a Los Angeles a peu de catifa.

Detalls de la gala dels Oscars

La gala serà presentada per quarta vegada per Jimmy Kimmel. 

  • Un dels moments més esperat serà quan Ryan Gosling interpreti a l'escenari I'm Just Ken, la cançó de Barbie que ha aconseguit una nominació.
  • Jon Batiste, Becky G, Scott George and the Osage Singers i Billie Eilish & Finneas O'Connell també actuaran al llarg de la nit.

Les favorites per als Oscars 2024

Oppenheimer i Barbie lideren les prediccions a guanyar el premi a millor pel·lícula. Tot i això, els Globus d'Or van fer pujar Oppenheimer i Pobres criatures com les millors pel·lícules del 2023.

  • Cillian Murphy apuntalava la seva carrera a l'Oscar en alçar-se amb el reconeixement al Millor actor dramàtic i Paul Giamatti ho feia a la categoria de comèdia.
  • Lily Gladstone i Emma Stone semblen destinades a mesurar-se a la categoria interpretativa femenina.
  • Els Critics Choice Awards també destacaven Oppenheimer com a Millor pel·lícula i la majoria de pronòstics apunten a la producció de Christopher Nolan com la favorita per aconseguir el guardó més important de la nit.

Altres. La societat de la neu arriba als Hollywood acomodada en el podi dels títols més vistos a tot el món aquest any a Netflix.

  • La pel·lícula aterra als Oscars no només esperonada per Netflix, sinó també per gairebé mig milió d'entrades de cinema venudes als cinemes, amb una recaptació de 3,5 milions d'euros a Espanya.
  • Per la seva banda, Robot dreams protagonitza una lluita de David contra Goliat en la carrera cap a l'Oscar a millor pel·lícula d'animació.