Cultura i Pantalles
Imatge promocional de la pel·lícula Barbie
Foto: Imatge promocional de la pel·lícula Barbie
Premis Oscars

Es compleix el missatge de 'Barbie' als Oscars: Ken nominat i ella no

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge promocional de la pel·lícula Barbie
Foto: Imatge promocional de la pel·lícula Barbie

Aquest dimarts s'han conegut les nominacions els premis Oscars de l'Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques. Enguany, dues de les pel·lícules més taquilleres de l'any es disputaven el màxim de nominacions: 'Barbie' i 'Oppenheimer'. 

Per què és important? La pel·lícula que ha aconseguit més nominacions ha estat 'Oppenheimer' del director Christopher Nolan, amb un total de tretze nominacions a la famosa estatueta. Per la seva part, 'Barbie', de la directora Greta Gerwig, és la quarta pel·lícula amb més nominacions i n'opta a vuit. 

En detall: Una de les pel·lícules que ha generat més temes de conversació i debat d'aquest any ha estat 'Barbie'. La pel·lícula, que ha aconseguit fer una recaptació estratosfèrica, opta a vuit estatuetes dels Oscars. La pel·lícula està nominada per: 

  • Millor pel·lícula
  • Millor actor secundari: Ryan Gossling 
  • Millor actriu secundària: America Ferrera
  • Millor guió adaptat
  • Millor vestuari 
  • Millor disseny de producció
  • Millor cançó original: I’m Just Ken, interpretada per Ryan Gosling i escrita i produïda per Mark Ronson i Andrew Wyatt. 
  • Millor cançó original: What Was I Made For?. Interpretada per Billie Eilish. 

Situació actual: Les xarxes socials exploten després de conèixer les nominacions de 'Barbie' i lamenten que ni l'actriu principal de la pel·lícula, Margot Robbie, ni la directora del film, Greta Grewig, han estat nominades ni per millor actriu ni per millor direcció respectivament. 

  • Molts han estat els que s'han fixat que l'actor de la pel·lícula, Ryan Gosling, que interpreta Ken, sí que ha estat nominat com a millor actor secundari. A més, Gosling també ha estat nominat per a la millor cançó original dels Oscars amb el tema I'm Just Ken.

Context: La pel·lícula 'Barbie' fa una crítica a la societat patriarcal que s'ha anat arrelant al llarg dels anys. En el film es pot veure com la Barbie, que representa les dones, és exclosa i apartada d'una societat governada pels homes. 

  • Sembla que els Oscars no han deixat gaire lluny la ficció i han premiat únicament a l'actor principal de la pel·lícula, deixant a la protagonista sense cap nominació, tot i sortir més minuts en escena i el gran paper que fa l'actriu Margot Robbie. 
  • Tot i això, l'Acadèmia del Cinema sí que ha nominat una de les actrius que apareixen a la pel·lícula, America Ferrera, que opta al premi a millor actriu secundària. 

Per acabar: Les xarxes han denunciat la discriminació dels Oscars per no haver nominat a l'actriu protagonista que interpreta el paper principal a 'Barbie'.