En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Panoràmica de Barcelona

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:20

Sequera. Les reserves als embassaments de les conques internes han notat un lleuger increment per les pluges d'aquest cap de setmana. El volum d'aigua emmagatzemat havia tocat fons en el 14,41% divendres, però en dos dies ha crescut fins al 14,77%, encara per sota del llindar de l'emergència.

19:30

Economia. Les accions de Grifols cauen un 2,6% dilluns a primera hora de la tarda després d'arrencar la sessió liderant la pujada amb un 5%, i suma una altra jornada amb importants canvis en la cotització, que ha caigut un 45% des de principis d'any.

18:40

Tecnologia. L'Audiència Nacional ha rebutjat la mesura cautelar sol·licitada per Tools for Humanity, de l'empresa Worldcoin, en el seu recurs contra l'ordre de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) que va suspendre de manera cautelar la recollida de dades personals a Espanya a través de l'iris.

17:55

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 19 anys com a presumpte autor de la mort violenta d'un altre el diumenge 3 de març al barri de Campclar de Tarragona, segons ha informat la policia catalana. Els fets van tenir lloc a la Rambla de Ponent de la ciutat a ple dia. La víctima és un home de 35 anys, que va patir l'atac, presumptament per arma de foc, i que es va desplomar a terra després de caminar malferit uns 50 metres.

17:10

Okupació. La Guàrdia Urbana de Badalona tindrà un protocol per actuar en casos d'okupació il·legal d'habitatges, després que el govern municipal ho aprovi al ple extraordinari aquest dimarts.

16:31

Successos. Els Mossos d'Esquadra han detingut a un noi de 19 anys com a presumpte autor de la mort violenta d'un altre el passat diumenge 3 de març al barri de Campclar de la ciutat de Tarragona. 

  • La víctima és un home de 35 anys, que va patir l'atac, presumptament per arma de foc, i que es va desplomar a terra després de caminar malferit uns 50 metres. 
16:00

11-M. Barcelona recorda les víctimes de terrorisme amb un minut de silenci l’11-M, quan fa 20 anys dels atemptats de Madrid.

15:40

Accident. Diversos ferits en un accident d'autobús amb passatgers de l'Imserso a Mallorca. El vehicle ha sortit de la carretera i ha bolcat. Hi ha sis persones ferides greus, una de les quals en estat crític. 

15:00

Successos. Diversos ferits en un accident a Mallorca després que un autobús hagi bolcat. En el vehicle viatjaven mig centenar de turistes de l'Imserso. Hi ha fins a tretze persones ferides, de les quals sis es trobarien en un estat greu i han estat evacuats a hospitals amb ferides greus, una d'elles amb lesions molt greus. 

14:15

Successos. Les plantilles de bombers i bomberes dels parcs de Sant Celoni, Granollers i Mataró, han emès un comunicat de suport als sis bombers assenyalats per un presumpte cas d'assetjament al parc de Sant Celoni.

  • Consideren que es tracta d'un relat "unilateral i malintencionat".
13:40

Parlament. Junts presenta un esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat presentats pel Govern de Pere Aragonès. 

  • Aquest dimecres se celebrarà el debat a la totalitat al Parlament i han presentat esmenes de retorn Junts, la CUP, els comuns, Vox, Ciutadans i el PP. 
13:00

Successos. La Guàrdia Civil ha reprès a les nou del matí d'aquest dilluns la recerca del desaparegut dissabte passat a la costa de Barcelona, segons ha informat el cos policial. La recerca es va suspendre diumenge a la tarda per l'empitjorament de la mar. Aquest dilluns els efectius que formen part del dispositiu han fet una reunió per establir els camps de treball, tant en superfície com amb immersió, seguint els patrons de corrents de desplaçament.

12:30

Cas Koldo. L’exassessor de l’exministre espanyol José Luis Ábalos, Koldo García, ha trencat avui el silenci i ha assegurat que el PSOE ha estat "cruel" amb Ábalos. 

  • García ha assegurat que "ningú ha fet res dolent ni irregular", afegint que és probable que hagi comès “moltíssims errors” dels quals es penedeix i que és possible que hagi perjudicat altres persones sense voler.
11:45

Enquesta. El PP tornaria a guanyar en unes eleccions generals a Espanya, segons una enquesta publicada per El País i la Cadena SER. Els populars obtindrien més suports que en els últims comicis del 23-J a costa de Vox, que perdria pistonada i seria el quart partit més votat. 

  • PSOE i Sumar també recularien, però mantindrien els resultats de les eleccions del passat mes de juliol. 
11:22

Última hora: El tràgic incendi de l'edifici del barri de Campanar a València no va tenir l'origen en un tendal de l'exterior de la façana sinó en un electrodomèstic, en concret a la cuina d'un dels habitatges. 

10:55

Pressupostos. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, s'ha mostrat "optimista" als micròfons de la SER respecte a un acord dels pressupostos catalans amb els comuns, trobant un "desllorigador" que no ha detallat. En canvi, gairebé ha descartat l'entesa amb Junts perquè plantegen "polítiques neoliberals".

10:20

Barcelona. Eixample Respira ha portat al Tribunal de Comptes Europeu i al Síndic de Greuges la "inacció" de l'Ajuntament de Barcelona contra el nivell de contaminació, que situa en fins a quatre vegades superior al recomanat.

09:50

Pluges. No ha estat un episodi de pluja excepcional, però en el context de sequera en què ens trobem, dissabte va ser el dia més plujós de l’últim mig any al conjunt de Catalunya, des del 15 de setembre de 2023. De fet, en alguns punts del territori, no plovia amb aquesta intensitat des de la borrasca Gloria, el gener de 2020.

09:00

Temps. Jornada amb el cel assolellat i alguna precipitació feble al nord de Catalunya. Bufarà el temps i poden caure xàfecs durant la tarda a les comarques de l'est del territori.