Fanzone
El Barça contra l'United
Foto: El Barça contra l'United | EFE/EPA/Adam Vaughan
Manchester United (2-1) Barça

Fiasco econòmic del Barça: sols ingressa mig milió per l'Europa League

Temps de lectura: 2 minuts
El Barça contra l'United
Foto: El Barça contra l'United | EFE/EPA/Adam Vaughan

La caiguda estrepitosa i prematura del Barça, deixa un enorme forat que agreuja la seva situació econòmica. 

Per què és important? Amb l'eliminació a l'Europa League (2-1), el Barça no complirà ni de lluny el que havia pressuposat per a la temporada 2022/23 i el desastre econòmic deixa un buit enorme a les arques del club. 

Amb dades:

  • Pel que fa a la caiguda a la Champions, el Barça deixa d'ingressar 52.700.000 €: 9,6 milions per arribar a vuitens, 10,6 per quarts, 12,5 per semifinals, 15,5 per disputar la final i 4,5 per guanyar-la. 
  • Pel que fa a l'Europa League, el Barça ha guanyat únicament 0,5 milions per disputar el partit contra el Manchester.
  • Així, deixa d'ingressar en total, uns 14,4 milions: 1,2 per vuitens (no va superar el United), 1,8 per quarts, 2,8 per semifinals i 8,6 per guanyar l'Europa League.

Tot i això, els blaugranes rebran un total de 70,08 milions per altres variables: 34,11 milions pel seu rànquing històric a Europa i 3,73 milions per les dues victòries contra el Viktoria Plzen i l'empat contra l'Inter. 

  • La resta, entre bonus i market pool (els ingressos que es reparteixen entre els equips que hi participen en la competició europea, en funció del mercat televisiu). 

Visió global: Aquests ingressos es troben lluny de les dades de la temporada 2018/19, amb 117,3 milions. 

  • Aquell curs, el Barça va arribar a les semifinals de la Champions, però va caure estrepitosament a Anfield 4-0, després del 3-0 de l'anada al Camp Nou. 

A més: La previsió que es fa d'ingressos per a la temporada és arribar a quarts de la Champions, però per segon cop consecutiu, els culers van caure a la fase de grups.

  • El Barça no repetia eliminació a aquesta ronda de la temporada 1997/98. 

Situació actual: El Barça, enmig de la urgència econòmica, també haurà de buscar noves vies d'ingressos, com aconseguir el títol de la Lliga i la Copa.