Fanzone
 Luis Medina Cantalejo a la roda de premsa pel Cas Negreira
Foto: Luis Medina Cantalejo a la roda de premsa pel Cas Negreira | Efe
Cas Negreira

Què sabem de l'àrbitre que no ha col·laborat amb el Cas Negreira?

Temps de lectura: 2 minuts
 Luis Medina Cantalejo a la roda de premsa pel Cas Negreira
Foto: Luis Medina Cantalejo a la roda de premsa pel Cas Negreira | Efe

Cacera de bruixes a l'estament arbitral: un dels col·legiats ha decidit no col·laborar amb la investigació i el president del Comitè Tècnic dels àrbitres (CTA) l'ha exposat públicament. 

Per què és important? Luis Medina Cantalejo, president del Comitè Arbitral, s'ha pronunciat finalment sobre el Cas Negreira. Les claus?: Defensar que al seu estament no hi ha corrupció i assenyalar a un col·legiat per obstaculitzar la investigació. 

Què sabem? 

  • Medina Cantalejo ha assegurat que tots, excepte un dels àrbitres, han facilitat la informació que es va demanar per a la investigació interna al Comitè.
  • Fins a 2 cops i de forma expressa es va requerir la informació al col·legiat, qui es va negar, sense donar cap explicació. L'àrbitre, segons Cantalejo, defensa que està veient com evolucionen els fets.
  • Tot i aquestes explicacions, l'organisme arbitral no ha especificat el seu nom. 
  • Des de la CTA estan estudiant com procedir enfront dels fets. 

Visió global: Pel que fa a la responsabilitat del seu estament, Cantalejo ha tirat pilotes fora. 

  • “Jo no soc corrupte, ni els àrbitres tampoc. No hi ha evidències de què un àrbitre sigui deshonest. Si hi ha hagut alguna cosa, està relacionat amb persones que ja no pertanyen a aquesta casa. És el dia més trist de l'arbitratge”.
  • S'ha parlat d'un vicepresident (Negreira) del seu fill i del Barça, els quals són qui deuen rendir comptes. És una vergonya”. 

Tot i que el CTA ha expressat unió dins de l'organisme, la gran absència de la roda de premsa ha estat Estrada Fernández. Aquest va ser el primer a manifestar-se al marge del CTA, presentant una querella criminal pel cas, en solitari. 

  • El català no ha estat designat aquest cap de setmana per exercir les seves funcions al VAR i se l'ha relegat a AVAR (assistent de l'àrbitre encarregat del videoarbitratge).

 Al detall: Malgrat haver confirmat assistència, Sánchez Arminio tampoc s'ha presentat a la roda de premsa. Aquest va ser el president de la CTA quan es va contractar a Negreira. 

  • Cantalejo ha dit que “posa la mà al foc de què Arminio no sabia res. Ho està passant malament i crec que no té res a veure". 
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Cas Negreira Barça