Fanzone
El president de LaLiga, Javier Tebas
Foto: El president de LaLiga, Javier Tebas | Europa Press
Javier Tebas

Tebas: "Em trucarà Laporta enfadat, però és gairebé impossible que el Barça pugui fitxar"

Temps de lectura: 2 minuts
El president de LaLiga, Javier Tebas
Foto: El president de LaLiga, Javier Tebas | Europa Press

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha assegurat aquest dijous que és "pràcticament impossible" que el FC Barcelona pugui fitxar nous jugadors el pròxim estiu i ha recordat que ja van impedir a les blaugranes fitxar aquest hivern.

Què ha dit? Javier Tebas ha assegurat que per molt que es pugui enfadar el president del FC Barcelona, Joan Laporta, el club blaugrana no podrà fitxar, tret d'un gir radical en l'economia de l'entitat.

  • "Em trucarà el president Laporta enfadat, però és que 'Jan', és pràcticament impossible que el Barcelona pugui incorporar jugadors a l'estiu. Molt haurà de canviar perquè, si no, estarà en problemes la institució", explica.
  • "L'estiu passat el Barça va utilitzar palanques pel 5 % de la seva xifra de negoci. Per a altres clubs, això podria ser un problema. Hem actuat i ens hem autoregulat amb rapidesa. Ningú no pot fer palanques que suposin un 5 % de la xifra de negoci", manifesta.
  • "Si amb el FC Barcelona, que és un club importantíssim per a LaLiga, miréssim cap a un altre costat en el tema econòmic, no fariem cap bé per a la pròpia competició", expressa.
  • "Vull una competició més equilibrada, no vull que el Real Madrid pugui comprar qualsevol jugador amb una facilitat extraordinària. Tampoc no és el que voldria per al futbol anglès. No valen ara les normes de fa 10 anys", va argumentar.

A més: D'altra banda, sent a Londres, ha assegurat que no té enveja de la Premier League anglesa. "Enveja? No. La Premier League a nivell comercial i audiovisual és el millor producte del món, fruit de molts anys de treball. Som realistes, i per a LaLiga és molt difícil arribar al nivell de la Premier".

  • "No tenim enveja de la Premier League, al contrari. Aprenem a nivell comercial i audiovisual, som conscients que és el millor producte i que serà difícil assolir-lo i passar-lo en molts anys. No li tinc enveja a la Premier perquè no estem al mateix nivell. Una altra cosa és a nivell esportiu", ha recalcat.
  • En aquest sentit, ha lamentat que la Premier League no hagi sabut o volgut autoregular-se, com LaLiga sí que ha fet. "Crec que és necessari que hi hagi una regulació més clara en l'àmbit econòmic. Perquè si la Premier, al capdavant, no té sostenibilitat econòmica, caurà tot el futbol cap a baix", ha lamentat.