Fanzone
Florentino Pérez, president del Madrid
Foto: Florentino Pérez, president del Madrid | Europa Press
Corrupció a l'esport

El Madrid de Florentino declara la guerra al Barça pel 'cas Negreira'

Temps de lectura: 2 minuts
Florentino Pérez, president del Madrid
Foto: Florentino Pérez, president del Madrid | Europa Press

El Madrid ha anunciat que es personarà en la causa contra el Barça pel 'cas Negreira', després que el president blanc Florentino Pérez hagi convocat la seva Junta Directiva de forma urgent.

Per què és important? El cas posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. De fet, la Fiscalia ha denunciat al Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira.

Al detall:

  • Els mandataris blancs s'han reunit sobre una hora des de les 12 d'aquest diumenge 12 de març, tot justificant "la gravetat de les acusacions" que el Ministeri Públic fa del Barça i dos dels seus presidents.
  • Ja havien explicat que l'objectiu de la trobada era decidir "les accions que el Real Madrid estimi oportunes en relació a l'assumpte".
  • Ara, el club de Chamartín ha manifestat la seva "profunda preocupació" i ha anunciat que es personarà en la causa com a perjudicat pel presumpte arbitratge favorable al Barça.

Què diu el Madrid?

  • "La Junta Directiva ha pres coneixement de les greus acusacions formulades per la Fiscalia de Barcelona contra el FC Barcelona, dos dels seus presidents, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, i els exdirectius Albert Soler i Òscar Grau, en el marc de les relacions entaulades pel club amb qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira".
  • "El Real Madrid manifesta la seva profunda preocupació sobre la gravetat dels fets i reitera la seva plena confiança en l'acció de la justícia, i ha acordat que, en defensa dels seus legítims interessos, es personarà en el procediment quan el jutge l'obri a les parts perjudicades", clou el comunicat.

Què diu la Fiscalia?

  • La denúncia de la Fiscalia va dirigida contra els expresidents del Barça Sandro Rosell i Josepp Maria Bartomeu; també contra el mateix Negreira i els exdirectius Òscar Grau i Albert Soler.
  • El Ministeri Públic els acusa de presumptes delictes de corrupció entre particulars en l'àmbit esportiu, administració deslleial i falsedat documental.

D'on venim: El club blanc era l'únic de la Primera Divisió de LaLiga que encara no s'havia pronunciat pel cas, cosa que l'ha fet mereixedor de crítiques. La resta va expressar la seva "repulsa" pels pagaments en un comunicat conjunt, sense la firma ni del Barça ni del Madrid.