Fanzone
El president del Barça
Foto: El president del Barça | Europa Press
Cas Negreira

Males notícies pel Barça: la UEFA es planteja expulsar-lo de la Champions

Temps de lectura: 1 minut
El president del Barça
Foto: El president del Barça | Europa Press

Males notícies pel Barça. El terratrèmol pel cas Negreira ja ha arribat als despatxos de la UEFA i es plategen expulsar-lo de les competicions europees.

Per què és important? El futur del Barça està penjant d'un fil, a l'espera de com es resolgui als tribunals i als despatxos el cas de presumpta corrupció arbitral que esquitxa el club blaugrana.

En profunditat: Aquest dijous, el lletrat expert en dret penal i esportiu Jacinto Vicente ha assegurat a Rac1 que la UEFA ja està "tractant" el cas Negreira "per una raó reputacional". I està meditant la "inelegibilitat" del F.C.Barcelona per a competicions continentals podria fer-se efectiva de cara a la temporada vinent.

  • Tot i això, ha donat un respir als culers i ha dit que el club blaugrana pot recórrer la decisió de veto a Champions a instàncies esportives, com el TAS, i demanar una cautelar fins que hi hagi cap sentència.

Al detall: Aquesta decisió es remetria a que el màxim organisme europeu té la potestat d'aplicar l'únic càstig esportiu que és vetar als clubs de les competicions europees.

Context: Al Barça se l'acusa d'haver pagat milions d'euros al vicepresident de la federació d'àrbitres espanyols d'una manera opaca i així influir en els arbitratges.

Situació actual: El director d'Integritat de la UEFA ha rebut també aquest dijous tota la documentació del cas de part de l'àrea d'Integritat de la Real Federació Espanyola de Futbol.

Categoria: Fanzone