Fanzone
Les jugadores de la Selecció anglesa
Foto: Les jugadores de la Selecció anglesa | Efe
Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda

Prou de patir per la menstruació al futbol: així és la viral iniciativa de Nike

Temps de lectura: 2 minuts
Les jugadores de la Selecció anglesa
Foto: Les jugadores de la Selecció anglesa | Efe

Nike compleix la seva promesa i les jugadores de futbol no hauran de patir més per la menstruació. 

Per què és important? S'acaba el tabú de la menstruació al futbol. Nike ha creat un disseny de pantalons per enfrontar-se a l'angúnia de les futbolistes quan la pateixen i poder sentir-se segures, segons Relevo.  

Què sabem? La multinacional promet allò que va dir a l'Eurocopa del 2022 i crea un folre absorbent pel pantaló per evitar que les futbolistes pateixin per les pèrdues menstruals quan estan disputant partits. 

  • Es tracta d'una iniciativa única, ja que mai s'havia impulsat al futbol aquest tipus de productes.
  • Aquest disseny es posarà en pràctica per primer cop durant el Mundial d'aquest estiu a Austràlia i Nova Zelanda (del 20 de juliol al 20 d'agost).
  • Cada Federació rebrà el pantaló en els colors de les seves seleccions.

Què ha dit Nike? “És una manera d'ajudar a eliminar distraccions el dia del partit perquè les jugadores puguin rendir al màxim i perquè la seva atenció estigui posada al terreny de joc”. 

D'on venim? 

  • La lluita per un uniforme adaptat a les necessitats femenines es remunta a l'Eurocopa del 2022. La Selecció anglesa va mostrar-se preocupada pel color blanc de l'equipació per qüestions menstruals.
  • “El blanc no és un color pràctic quan tenim la menstruació", va assegurar la futbolista Beth Mead. 

Visió global: L'angoixa de vestir de blanc quan es té la menstruació no sols afecta el futbol. La tenista britànica Alicia Barnett també va demanar canvis en l'estricte codi de vestimenta de Wimbledon per l'estrès” que li causa jugar amb faldilla. 

  • A més, el Manchester City va acordar amb Puma que deixarien d'utilitzar el color blanc al pantaló de la seva equipació la temporada vinent i farien ús del granat.
  • El club anglès vol “treballar amb col·laboració amb les jugadores i crear un entorn perquè se sentin còmodes i puguin treballar a alt nivell”.