El Barça contra el Getafe
Getafe (0-0) Barça

Les claus de la primera part: Roberto es lesiona i el Barça s'estavella amb els pals

Temps de lectura: 2 minuts

Al Barça li costa horrors trobar el gol i s'estavella contra el Getafe abans del descans (0-0).

Per què és important? Els de Xavi viuen melancòlics d'una època on fer gols era mecànic i ara ja no, i s'estavellen contra un Getafe més concentrat d'atrinxerar-se que de buscar el gol.

Els motius:

• El ritme del partit escenificava què estava en joc. El Getafe, protegir-se dels cops en la seva àrea i allunyar-se del descens. Els de Xavi, salvar l'únic títol al qual aspiren amb Raphinha al capdavant de l'atac.
  • Els contratemps arribarien aviat pels culers, Sergi Roberto es tocaria la cuixa i sabia que ja no podria continuar. Eric, qui havia estat el gran descobriment com a substitut de Busquets, ara ho intentaria de lateral dret.
  • Els madrilenys sabien com fer mal als culers i cada cop els espais es reduïen, igual que les aparicions del Barça a l'atac.
  • Lewandowski viuria un ball de xocs amb Alderete, mentre la mala sort acompanyava el Barça: dos xuts de Balde i Raphinha s'estampaven contra el pal.
  • El brasiler es barallava contra la fèrria defensa del Getafe i aquests es concentraven en resistir el marcador i si això, esperar que Enes Ünal fes de les seves amb el gol.

En detall: A Gavi li tenen pillada la matrícula, el migcampista va rebre una groga al minut 1 després d'una agafada a Enes Ünal i gairebé no ha aparegut.

• Xavi, amb el seu control semblaria disposat a entrar al terreny de joc.

D'on venim?

• El Barça ja va demostrar que arribava justet contra el Girona i ara arriba a Getafe amb un únic objectiu: sobreviure a les seves baixes, i a la Lliga.
    El triomf del Madrid contra el Cadis els obliga a guanyar, encara que això suposi renunciar a l'ADN blaugrana tan criticat pels talibans de l'estil.
    El Getafe treu el cap al descens i les situacions de crisis poden ser l'incentiu més fort per sortir-se'n. Els de Xavi hauran de resistir al Coliseum Alfonso Pérez si volen que aquesta Lliga, titllada de barata, no els surti molt cara.
Categoria: Fanzone