Fanzone
El Barça femení contra l'Atlético de Madrid
Foto: El Barça femení contra l'Atlético de Madrid | FCB
Barça

Per què el Barça femení pot quedar-se sense jugar la Champions?

Temps de lectura: 2 minuts
El Barça femení contra l'Atlético de Madrid
Foto: El Barça femení contra l'Atlético de Madrid | FCB

El Barça de Jonathan Giráldez podria veure's en problemes a Europa per culpa del Cas Negreira. 

D'on venim?

  • El F.C. Barcelona està sent investigat per l'escàndol Negreira i la UEFA va anunciar que obria una investigació pel cas. 
  • Segons els estatuts de la competició europea, si un equip està implicat de manera directa o indirecta en influir en resultats, pot ser declarat inelegible. 
  • Per tant, si la UEFA considera que hi ha irregularitats que atempten contra el seu codi disciplinari amb el cas Negreira podria no admetre l'entitat culer. 

Què sabem? Si el Barça rep una sanció de la UEFA pel Cas Negreira, afectaria el club en conjunt, és a dir, no sols a l'equip de Xavi, sinó també als altres equips que juguin a Europa, com les de Giráldez.

  • A més del Barça femení, el juvenil masculí i l'equip de futbol sala també podrien patir la mateixa sanció.

Tot i això, en el cas de rebre la sanció, el dirigent blaugrana podria argumentar que el Cas Negreira afectava l'equip masculí i que deixés, per tant, participar els altres conjunts a les competicions europees. 

A més: De moment cal recalcar que la UEFA sols ha obert una investigació, no un expedient sancionador, per veure si hi ha algun tipus de violació de la normativa de la institució europea. 

  • Cal tenir en compte que la UEFA és una institució privada i, per tant, pot evitar que disputin la Champions sense necessitat d'una sentència ferma. 
  • No obstant això, la investigació a l'àmbit estatal continua oberta i si la UEFA decideix que el Barça no pot participar en les pròximes edicions de la competició europea i finalment se'l declara innocent, l'equip culer podria demanar una compensació per danys i perjudicis. 

Previsions: El president blaugrana compareixerà aquest dilluns per explicar la seva versió dels fets. El Barça va anunciar que realitzaria una investigació externa sobre el Cas Negreira i ara explicarà les seves conclusions.

Categoria: Fanzone
Etiquetes: Cas Negreira Barça