Fanzone
Fotomuntatge de Principal
Foto: Fotomuntatge de Principal
Polèmica

El Madrid menteix en el seu vídeo: "Franco no va ser soci d'honor del Barça"

Temps de lectura: 2 minuts
Fotomuntatge de Principal
Foto: Fotomuntatge de Principal

La compareixença de Joan Laporta responent qüestions sobre el 'Cas Negreira', ha generat una gran polèmica i més després de la resposta del Real Madrid.

Què en sabem? Hores després que Laporta insinués que el Real Madrid havia estat tradicionalment més beneficiat pels àrbitres per la seva condició d'equip preferit del règim franquista, el club blanc ha respost amb un polèmic vídeo.

  • El Madrid ha mirat l'hemeroteca gràfica i ha muntat un vídeo amb imatges del Barça durant el règim franquista, amb una clara insinuació que el Barça va ser l'equip del règim dictatorial.
  • En el vídeo, entre altres coses, apareixen els jugadors del Barça fent la salutació feixista, tal com feien tots els equips de la lliga durant els 40 anys que es va prolongar la dictadura.

Tot i això, un dels arguments que fa servir el club blanc per defensar aquesta tesi és que "el Barça va nomenar soci d'honor a Franco el 1965".

  • Un punt que és totalment fals, segons ha explicat el periodista de la Cadena SER, Sique Rodríguez.

Què ha dit? "Això és fals, Franco mai no va ser soci d'honor del Barça".

  • "Si es fa un vídeo, cal assegurar-se de què allò que s'explica és real".
  • "Hem consultat l'arxiu històric i hem parlat amb persones que porten l'arxiu històric del Barça, però no hi ha registre sobre que Franco fos soci d'honor del Barça. No ho va ser mai".

A més: El Real Madrid també parla de les medalles concedides pel FC Barcelona a Francisco Franco.

  • El que no apareix en aquest vídeo del club blanc és que aquestes medalles no eren vigents, ja que l'Assemblea de socis les va retirar el 2019 a proposta de la Junta Directiva de Josep Maria Bartomeu.

En detall: El 2003 el club blaugrana va explicar que a l'inici del mandat de Joan Laporta es va intentar tramitar la retirada de les medalles i honors, però no es va trobar constància documental de les condecoracions perquè no es van fer constar a les actes de l'entitat.

  • Anys després, amb Bartomeu, quan van aparèixer aquests documents relatius a les medalles, es va sotmetre a la votació dels socis.
  • Els resultats van ser 671 vots a favor de retirar-les, 2 en contra i 7 vots en blanc.
Categoria: Fanzone