Fanzone
Laporta a l'Auditori 1899
Foto: Laporta a l'Auditori 1899 | David Zorrakino / Europa Press
Cas Negreira

Laporta: "el Madrid ha designat àrbitres durant 70 anys i diu que se sent perjudicat"

Temps de lectura: 3 minuts
Laporta a l'Auditori 1899
Foto: Laporta a l'Auditori 1899 | David Zorrakino / Europa Press

El president del Barça, Joan Laporta, ha donat explicacions sobre el Cas Negreira aquest matí a les 11.00 h a l'Auditori 1899 i ha presentat els famosos informes arbitrals per defensar-se. 

Per què és important? Laporta ha donat la cara per primer cop per explicar a quines conclusions han arribat des del Barça pel Cas Negreira, un escàndol que ha perjudicat com mai la credibilitat dels culers.

Què ha dit Laporta?

  • "El Barça ha seguit un model de joc net, dins i fora del camp, guanyem gràcies a l'esforç i talent dels jugadors. Som una entitat aglutinadora de valors, com a gran club tenim retractors, a vegades estan per enveja o ressentiment.  Ara hi tornen i us asseguro que mai ho aconseguiran, cap campanya de desprestigi evitarà que el Barça continuï sent un club de referència mundial, estimat i admirat".
  • "El Barcelonisme està patint una gegantesca campanya de desprestigi reputacional per unes informacions i conclusions difamatòries que no tenen res a veure amb la realitat"
  • "Persones físiques o una entitat privada externa al club, que no el FCB, poden haver aprofitat el context per tenir conductes irregulars en benefici propi. Aquí defendrem l'honorabilitat del club, seríem víctimes, no responsable de cap delicte".
  • "Les acusacions s'han de provar davant d'un tribunal, vivim en un estat de dret que defensa la presumpció d'innocència, el Barça ha estat sotmès a una condemna sense judici".
  • "Volen destruir un dels elements identitaris més potents de Catalunya com és el Barça, algunes esferes de poder no ho accepten".

A més: Ha tirat un dard al Madrid, "durant 70 anys qui ha designat les persones que havien designat els àrbitres, han estat exjugadors, exsocis, o exdirectius del Madrid, és l'equip del règim. Que ara digui que se sent perjudicat i es personi per la causa és un exercici de cinisme sense precedents. Res és casual". 

Sobre els informes

  • "No hem alterat mai la competició per obtenir un avantatge. El sumari de Negreira no ho ha pogut demostrar perquè no era possible". 
  • "La informació arbitral no és ni il·lícita ni penal, els clubs en general ho tenen internalitzat, ho fem amb claredat i transparència. Està reflectit amb factures amb conceptes, que han quedat registrats als llibres de comptabilitat del club i han passat les revisions fiscals pertinents, no hi ha hagut ocultació".
  • "Tenim un departament de Compliance des de 2016 per tal que els empleats del club siguin conscients de les seves responsabilitats legals i ètiques. En aquest cas es va encarregar la investigació a un despatx extern".

Les conclusions de l'informe: No s'identifica corrupció esportiva, són serveis d'assessorament i hi ha documentació oficial. 

  • La documentació obtinguda són 629 informes tècnic-arbitrals, 43 CD i més 4 informes diversos en 4 anys. No hi ha més perquè cada 5 anys es destrueixen per emmagatzematge. 

En detall: Laporta carrega contra Tebas: "Ha tingut una actuació poc responsable i amb una manca de professionalitat evident, amb declaracions i documentació errònia. Demano que aturi la incontinència verbal, perquè no fa cap favor a la competició. 

  • Tot i això, ha agraït el comportament prudent de Rubiales (RFEF) Infantino (FIFA) i Franco, els quals no s'han apuntat al 'linxament públic.' 
Categoria: Fanzone